Zdravija varijanta omiljenih Petit Beurre keksa

Petit Beurre keksi oduvijek su bili na listi mojih omiljenih. Osim što su toliko jednostavni i ukusni, svojevrsna su mi uspomena i na lijepo djetinjstvo.

Umakala sam ih u mlijeko ili kakao, premazivala domaćim bakinim džemom ili pak Kinderladom i uvijek će mi biti jednako dragi.

Neki dan sam ih se sjetila i pomislila kako bih ih možda i sama mogla doma napraviti kad već imam kalupe koje nikada nisam iskoristila.

Guglajući sam došla do recepta koji mi se učinio interesantan, a rezultat je bio i više nego odličan. Dijelim ga dalje s vama... 

Sastojci

120 g bademovog brašna
25 g kokosovog brašna
20 g brašna (škroba) od tapioke
20 g rastopljenog kokosovog ulja
40 g rastopljenog maslaca
1 veće jaje
35 g meda
2 žličice ekstrakta od vanilije

Priprema

Sve sastojke pomiješati i oblikovati kuglu. Ako je potrebno, dodati malo vode ili brašna od kokosa.

Razvaljati tijesto između 2 lista papira za pečenje pa potom izrezivati željene oblike keksića.

Kekse peći na papiru za pečenje na 130-150°C (ovisno o pećnici) oko pola sata - dok ne dobiju lijepu boju i ne posuše se malo. 

Objavljeno 20.08.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija