Ultimativni banana split koji možete jesti bez grižnje savjesti

  • 0 komentara
  • 11 x
  • ponedjeljak, 07 siječnja, 2019. u 11:32

Kad ste posljednji put pojeli banana split? Ja se stvarno ne sjećam, možda dok sam bila još klinka. Ako uzmemo u obzir da je izvorni recept prilično kaloričan (i naravno, ukusan), možda i bolje da nisam.

A s obzirom na to da mi je uvijek ostao u lijepom sjećanju, ne možda samo kao slastica, nego kao podsjetnik na neka stara nostalgična i bezbrižna vremena, odlučila sam istražiti kako bi se mogla napraviti zdrava verzija banana splita, a da bude ukusna.

Prekopala sam internet i odlučila se na ovu zapravo jako jednostavnu verziju koju vam donosim u nastavku…

Sastojci

2 banane
1 šalice svježeg kravljeg sira
1 žlica meda
2 žlice sjeckanih badema
1 žlica kakaa
bobičasto voće (količina i vrsta po želji)

za preljev

2 žlice meda
1 žličica kakaa
1 žličice cimeta
1 žlica kokosovog ulja


Priprema

Bacimo se prvo na preljev koji vam općenito može poslužiti i u razne druge svrhe. Žlicom dobro izmiješajte med, kakao, cimet i kokosovo ulje. Dobit ćete ukusan i zdrav sirup.

Jednu bananu narežite i zgnječite vilicom. Dodajte svježi kravlji sir i med pa miksajte do kremaste strukture.

Drugu bananu prerežite napola. Stavite polovice po dužini jednu uz drugu s razmakom u posudu/tanjur na kojem ćete slasticu i servirati. Između banana stavite kremu od sira i banane koju ste prethodno napravili.

Posipajte sve skupa nasjeckanim bademima (orasima, lješnjacima, sa svim što vam okusom odgovara). Potom, ukrasite bobičastim voćem.

Sve prelijte preljevom i servirajte odmah.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Kad se špinat i mozzarella udruže nastane jedan jako ukusni složenac x 12
    Ovaj recept - složenac od špinata i mozzarelle je dokaz da možete jesti dijetni i fini zalogaj za večeru ili pak ručak. Nema puno kalorija, a u svakom zalogaju ćete uživati. Ono što vam još ide u prilog je jednostavna i stvarno brza priprema. No, ono što traje i na što vi ne možete utjecati jest iščekivanje da pećnica odradi svoje. Ali, to je nekako u cijeloj priči zanemarivo, zar ne? (Ja sam u međuvremenu usisala stan :) Pa evo, ovaj složenac je vrlo često na našem kućnom meniju i jako brzo...
  • Chia i bobičasto voće u smoothieju koji ćete obožavati x 5
    Činjenica je da za pripremu smoothieja ne morate biti nikakav vješti gastro znalac ili osoba od kuhinje. Za ovaj energetski napitak potrebno vam je tek nekoliko svježih namirnica i jedan dobar blender. A kako je smoothie često na mom jutarnjem meniju iz razloga jer je zdrav i hranjiv i dugo me drži sitom, tako sam paralelno stalno u procesu kombiniranja i isprobavanja raznolikih namirnica i drugačijih izvedbi. Evo jednog recepta koji mi je u posljednje vrijeme posebno drag zbog chia sjemenki...
  • Chapati - preukusne indijske pogačice koje se jednostavno pripremaju x 2
    Ne znam koja je to točno veza između chapatija i mene, ali kad ih vidim servirane na stolu ne mogu ih prestati jesti. Naime, prijateljica koja nas redovito zove na večere već zna da što god pripremala da chapati mora biti na meniju, barem kao predjelo ili dodatak uz neko od jela. Zapravo se radi o pogačici koja je u Indiji praktički sinonim za naš kruh i nezaobilazan im je dio obroka. Ono što je super jest da ne sadrži kvasac. Prije nekoliko dana konačno sam se i ja odvažila napraviti ih dom...
  • Jedan fini bolognese od crvene leće x 4
    U našoj kući uvijek su svi voljeli bolonjez, a kroz godine se on servirao u sve lakšim i lakšim verzijama s obzirom na to da je moj želudac postajao sve osjetljiviji i osjetljiviji. S klasične mesne kombinacije mljevenog mesa prešla sam samo na mljevenu puretinu, a odnedavno i povremeno na vege verziju u kojoj leća imitira meso. Osim što je ovo odlična verzija za vegetarijance, mesojedi zapravo neće biti nimalo zakinuti jer je leća sama po sebi hranjiva i puna vlakna. Pa, ako općenito volit...