Tacosi s avokadom i piletinom za večeru? Kažemo može!

Tko voli tacose neka digne dva prsta? Ja, jako! To je bila dovoljna dobra motivacija da se upustimo neku večer u cijelu tacos avanturu koju smo začinili i avokodom.

Guglajući, recepta na tu temu bilo je stvarno jako puno, a mi smo, kao i uvijek, odabrali onu nama najjednostavniju. Iskreno, da je bila i kompliciranija, vrijedila bi jer su tacosi bili tolikooo ukusni. Eto, toliko, sad je red na vama... 

Sastojci

pileća prsa
2 režnja češnjaka
1 luk
1 avokado
3 žlice brašna
4 žlice limunovog soka
1 konzerva kukuruza
prstohvat kajenskog papra
ulje
tortilje
sol, papar
čili po želji
svježi korijander ili peršin

Priprema

U posudi pomiješajte limunov sok s malo soli. Potom, dodajte piletinu koju ste narezali na komade. Sve skupa stavite u hladnjak na sat vremena, a poželjno i više.

U blender ubacite češnjak, čili, luk i svježi korijander (ili peršin). Dodajte avokado i povežite sve sastojke u kremasti umak.

U drugoj posudi pomiješajte brašno, papar, kajenski papar i malo soli. Potom u tu mješavinu uvaljajte komadiće piletine.

Pržite je u ulju oko tri do četiri minute sa svake strane. Ocijedite je malo na papirnatim ubrusima.

Potom, tortilje lagano zagrijte na tavi, premažite ih umakom od avokada, dodajte avokado i pospite kukuruzom.

Dodajte i po želji sezonsko povrće te poslužite toplo. Uslast.

Objavljeno 06.08.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija