Prava proljetna salata s avokadom, ali i keljom

Ovo je salata koju možete konzumirati kao zaseban obrok, ali i kao prilog. Drugo, jako se brzo i jednostavno priprema. To je uvijek plus. 

Treće, ako su vam dosadile sve verzije dosadašnjih salata, ova bi vas mogla iznenaditi, jer realno, kad ste posljednji put u salatu stavili kelj?

Četvrto, ne sadrži gluten, mliječne proizvode i idealna je ako ste recimo i vegetarijanac.

Pa eto, ako vam je ponestalo inspiracije, u nastavku pročitajte recept za jednu pravu proljetnu salatu punu okusa...

Meni je neki dan upravo ovo bila večera! Mljac!

Sastojci

150 g kelja
jedan avokado
jedna konzerva slanutka
sok jednog limuna
dva režnja češnjaka
jedna jušna žlica maslinovog ulja
začini po želji

Priprema

U maloj posudi pomiješajte limunov sok, začine, usitnjeni češnjak. Smjesi potom dodajte maslinovo ulje i sjednite dok joj tekstura ne postane kremasta. 

Opran i narezan na trakice ili nariban kelj prelijte smjesom i dobro pomiješajte kako bi svi listovi bili začinjeni dresingom.

Smjesi potom dodajte slanutak i avokado te salatu dobro promiješajte.

Cijeloj kombinaciji možete po želji pridružiti još i svježe voće, sir, orahe i druge orašaste plodove koji će se odlučno uklopiti u cijelu kombinaciju.

 

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
3
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija