Nešto lagano za večeru: zapečene paprike punjene sirom

Kada ste u potrazi za nekim međuobrokom ili laganijom večerom onda se idući put sjetite ovog recepta u kojem dominiraju paprike.

Fora je da ih samo napunite smjesom sira s dodacima i sve skupa zapečete.

Paprike budu mekane, a bonus je ukusni nadjev te sve skupa dobitna kombinacija. Isto tako, obrok je pogodan za sve one na keto dijeti... 

Sastojci

3-4 veće paprike
4 jaja
50 g ricotta sira
50 g mozzarelle
50 g parmezana
1 žličica češnjaka u prahu
malo soli i papra
50 g baby špinata
pola žličice peršina

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. U međuvremenu, paprike prerežite po pola i očistite ih. U blenderu izmiješajte sireve, jaja, češnjak i peršin.

Polovice paprika napunite smjesom, stavite 1-2 lista baby špinata. Vilicom ga nježno pogurajte da se utopi u smjesi. Nemojte pretjerati s nadjevom da kod pečenja ne iscuri van. 

Na papir za pečenje stavite napunjene paprike. Pokrijte ih folijom i pecite oko 35-45 minuta, ovisno o pećnici.

Gotovo je kad vrh porumeni. Kad ih izvadite pustite da se par minuta ohlade, a onda ih poslužite. Mljac, mljac!

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
4
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija