Malo drugačije pufaste palačinkice od griza

Jeste li čuli za arapske palačinkice tzv. baghrir? Da, malo su drugačije od klasičnih, ali su vrlo pufaste, mekane i ukusne.

Naime, one se u Maroku poslužuju tradicionalno uz otopljeni med i maslac, a rupice na palačinkicama imaju i svrhu - služe za upijanje tekućine.

Pripremaju se vrlo jednostavno, a vi ih možete poslužiti s nadjevom koji vi preferirate jer funkcioniraju jednako kao i one klasične.

Sastojci

2 šalice griza
2 šalice vode
1 žlica suhog kvasca
himalajska sol
pola žličice šećera u prahu
1 žlica narančinog soka

Priprema

Jednu šalicu mlake vode pomiješajte sa šećerom i kvascem. Pustite par minuta da odstoji.

U blenderu izmiješajte drugu šalicu vode, griz, sok od naranče i sol. Prvu smjesu dodajte drugoj u blender i ostavite da miruje 30 minuta.

Palačinkice pecite kao što to činite i obično. Na tavici ugrijte nekoliko kapi kokosovog ulja, dodajte smjesu i pecite. Čaj ih ne morate okretati na drugu stranu. 

Postupak ponavljajte dok ne potrošite pripremljenu smjesu.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Kad se špinat i mozzarella udruže nastane jedan jako ukusni složenac x 12
    Ovaj recept - složenac od špinata i mozzarelle je dokaz da možete jesti dijetni i fini zalogaj za večeru ili pak ručak. Nema puno kalorija, a u svakom zalogaju ćete uživati. Ono što vam još ide u prilog je jednostavna i stvarno brza priprema. No, ono što traje i na što vi ne možete utjecati jest iščekivanje da pećnica odradi svoje. Ali, to je nekako u cijeloj priči zanemarivo, zar ne? (Ja sam u međuvremenu usisala stan :) Pa evo, ovaj složenac je vrlo često na našem kućnom meniju i jako brzo...
  • Chia i bobičasto voće u smoothieju koji ćete obožavati x 5
    Činjenica je da za pripremu smoothieja ne morate biti nikakav vješti gastro znalac ili osoba od kuhinje. Za ovaj energetski napitak potrebno vam je tek nekoliko svježih namirnica i jedan dobar blender. A kako je smoothie često na mom jutarnjem meniju iz razloga jer je zdrav i hranjiv i dugo me drži sitom, tako sam paralelno stalno u procesu kombiniranja i isprobavanja raznolikih namirnica i drugačijih izvedbi. Evo jednog recepta koji mi je u posljednje vrijeme posebno drag zbog chia sjemenki...
  • Chapati - preukusne indijske pogačice koje se jednostavno pripremaju x 2
    Ne znam koja je to točno veza između chapatija i mene, ali kad ih vidim servirane na stolu ne mogu ih prestati jesti. Naime, prijateljica koja nas redovito zove na večere već zna da što god pripremala da chapati mora biti na meniju, barem kao predjelo ili dodatak uz neko od jela. Zapravo se radi o pogačici koja je u Indiji praktički sinonim za naš kruh i nezaobilazan im je dio obroka. Ono što je super jest da ne sadrži kvasac. Prije nekoliko dana konačno sam se i ja odvažila napraviti ih dom...
  • Jedan fini bolognese od crvene leće x 4
    U našoj kući uvijek su svi voljeli bolonjez, a kroz godine se on servirao u sve lakšim i lakšim verzijama s obzirom na to da je moj želudac postajao sve osjetljiviji i osjetljiviji. S klasične mesne kombinacije mljevenog mesa prešla sam samo na mljevenu puretinu, a odnedavno i povremeno na vege verziju u kojoj leća imitira meso. Osim što je ovo odlična verzija za vegetarijance, mesojedi zapravo neće biti nimalo zakinuti jer je leća sama po sebi hranjiva i puna vlakna. Pa, ako općenito volit...