Kao Nutella, ali nije! Probajte ovaj prefini namaz od lješnjaka, datulja i kakaa

Umjesto onih kupovnih namaza koji su prepuni šećera i ostalih nezdravih sastojaka idući put odlučite se za domaću, zdraviju verziju.

Ovaj koji vam donosim u nastavku vrlo je sličan Nutelli, a tko Nutelli može odoljeti?

Ako vam je ona "tiha patnja" onda ćete sigurno uživati i u ovom izdanju, ali bez grižnje savjesti...

Sastojci

180 g tostiranih lješnjaka
250 g svježih datulja
3 - 4 žlice kakaa u prahu
2 - 3 dl vode
malo himalajske soli

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tostirajte lješnjake 15 minuta, pa ih oljuštite uz pomoć kuhinjske krpe. Pazite da se ne opečete.

U multipraktik stavite oljuštene lješnjake, dodajte vodu i miksajte dok se sve ne pretvori u gustu lješnjak-smjesu. Dodajte datulje, kakao i sol, pa miksajte do željene teksture.

Ova smjesa vam je za jednu teglicu. 

Kakav ti je post? 
I ja ga radim na sličan način, prefino!! Ma kakva Nutella... pfff ;)
MakeItHealthy
03.01.19. u 10:55
line
Prefino! Pravila sam čim sam pročitala recept, samo što sam dio, zbog manjka datulja, točnije 1/3 zamijenila suhim šljivama.
Marty63
31.01.19. u 12:04
line
2 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Jutarnji napitak koji će vas dugo držati sitima x 3
    Po jutru se dan poznaje, vjerujem da ste to puno puta čuli. Ako držite do doručka i ne preskačete ga, velike pohvale. No, isto tako znam da vam se sigurno, kao ni meni, ne da smišljati svako jutro što pojesti i čime se na zdrav način zasititi, kako ne biste na poslu već oko 10 počeli razmišljati kad će više taj ručak. Pa, ovaj smoothie je super okidač za jutro ako se dugo želite osjećati sitima, znati da ste pritom za svoje tijelo napravili nešto konkretno i dobro, a i ono najvažnije, jako j...
  • Grilane tikvice s feta sirom za večeru? Može uvijek x 4
    Ovaj obrok s pripremom ne može biti jednostavniji. Potrebno vam je tek nekoliko namirnica i sastojaka kako biste dobili sjajnu večeru. Sama ideja se rodila kad mi je hladnjak ponudio zaostale tikvice i feta sir koji nikako da se potroši, a mentu sam slučajno eto imala. Google je po tom pitanju rekao svoje sugestije i tako smo mi doma dobili jednu pristojnu, ukusnu večeru koju ćemo svakako ubrzo ponoviti.  Sastojci 2-3 tikvice 4 žlica maslinovog ulja 2 žlice limunovog soka 1/2 žličice origa...
  • Chia puding u neodoljivoj Raffaello verziji x 3
    Ako volite Raffaello onda ćete sigurno obožavati i ove izdanje chia pudinga koji dolazi upravo u tom okusu. Ja ga volim doručkovati, ali je fora u tome da ga zapravo pripremite večer prije, a ujutro samo nadogradite. Posebno ga volim pojesti ponedjeljkom jer mi dođe kao neki booster za početak radnog tjedna. Možda će i vama pasati... Sastojci za puding4 žličice chia sjemenki1/2 šalice mlijeka od kokosa2 žličice kokosovih mrvica1 žličica javorovog sirupa dodacijogurt od kokosasvježe borovn...
  • Najkremastiji špinat kao prilog vašim omiljenim jelima x 3
    Špinat i jaje, meni su asocijacija na vrtić i općenito period kad sam bila klinka. Jedno je to od onih jela koje ste tada ili zavoljeli pa ga pripremate i dan danas ili nikad niste. No, ako ste u prvoj skupini kao i ja, onda vam se upravo taj obrok često nađe na meniju. Zar ne? Znam da se špinat može pripremati na puno, vrlo sličnih načina, ali s obzirom na to da sam nedavno otkrila jednu njegovu vrlo kremastu verziju, odlučila sam je podijeliti i ovdje s vama. Nije sad to neka revolucionar...