Kad u dućanu nema tortilja onda napraviš domaće od špinata

  • 0 komentara
  • 10 x
  • srijeda, 09 siječnja, 2019. u 06:43

Neki dan mi se dogodila situacija u kojoj silno želim jesti tortilje, ali kad sam se spustila do dućana (u kojem inače nikad ništa nema), on nije radio.

Druga opcije bila je sjesti u auto i baciti se u potragu za tortiljama, no, od toga sam odustala. Od potrage, ne od tortilja.

Vratila sam se kući, Google je moj prijatelj i bacila se u istraživanje kako napraviti homemade tortilje.

Iako nisam išla za tim, naletjela sam na ovu verziju sa špinatom (jer sam imala doma špinata) i činilo mi se da u receptu nema greške. Odvažno sam krenula u pripremu i pogodite... uspjelo je. Pa, evo recepta u nastavku... 

Sastojci

4 šalice svježeg špinata
3 žlice vode
1 šalica integralnog pšeničnog brašna
2 žlice maslinovog ulja
malo himalajske soli

Priprema

Špinat operite i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi (oko 5 minuta). Ocijedite ga i uz dodatak 3 žlice vode miksajte u multipraktiku ili blenderu dok ne dobijete pire.

U zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte pire od špinata i maslinovo ulje te promiješajte žlicom. Nastavite mijesiti rukom i, po potrebi, dodajte još vode ili brašna. Mijesite toliko dugo dok ne dobijete tijesto koje se ne lijepi za prste.

Napravite kuglu od tijesta, umotajte je u foliju i stavite u hladnjak oko 30 minuta.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite na 6 jednakih dijelova.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Ne trebate je mastiti.

Svaki dio tijesta tanko razvaljajte (promjer oko 15 – 16 cm). Posložite između dva papira za pečenje da se ne zalijepe.

Pecite tortilju na laganoj vatri i ne predugo (oko 1 minute sa svake strane). Pravilno pečena tortilja trebala bi imati smeđe mrljice te biti savitljiva i meka.

Svaku pečenu tortilju stavite na tanjur i pokrijte krpom, a zatim ih pohranite u plastičnu vrećicu kako bi tortilje zadržale mekoću i savitljivost.

No, sad kad imate tortilje možete raditi i nadjev. Ja se obično odlučujem na onaj klasični meksički mix s piletinom. Uživajte.

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Fitness sendvič u domaćem proteinskom kruhu x 2
    Sendvič, tko mu može odoljeti? Neki dan sam se tako odlučila za večeru pojesti ga, a kako sam od dana prije imala homemade proteinski kruh, sve je bilo lakše i zdravije. Ono oko čega sam se potrudila jest nadjev, da bude bogato i sočno, ali opet zdravo. Nikakav poseban trud oko sendviča nije uložen, ali je bilo ukusno. Ukućani su ga prvo odbili kad sam im ga ponudila, ali kad su vidjeli kako ga slasno jedem, ostala sam ni kriva ni dužna bez pola. Ali, bilo je lijepo vidjeti da se svima sviđ...
  • Kako napraviti zdravi homemade čokolino? x 3
    Čokolino je bio ultimativni doručak svih nas dok smo bili klinci, zar ne? No, nekima od nas je čokolino i dan danas dio tjednog menija i teško da ćemo ga se samo odreći. No, ako držite do svoje prehrane i težite tome da ona bude zdravija, vjerujemo da vam neće škoditi da u nju uvrstite i zdraviju verziju famoznog čokolina. Kako ga pripremiti doznajte u nastavku...  Sastojci 1 šalica zobenog mlijeka1 žlica sitnih zobenih pahuljica1 žlica rižinog griza1 žlica proteinelle od lješnjaka i kakaa...
  • Jedna dijetalna i zdrava salata od kus kusa za večeru x 1
    Kus kus je izrazito bogat proteinima i mogu samo reći kako je često uvršten na naš kućni meni. Jednostavno se priprema, a uz malo mašte i dodataka može biti u funkciji odličnog i cjelovitog obroka. Tako sam neku večer bila baš gladna, ali nisam željele zastraniti, pa sam se odlučila na salatu od kus kusa s namirnicama koje sam imala doma. Evo kako je to izgledalo u pripremi. Samo ću reći još da je final bio vrlo ukusan...  Sastojci 1 šalica kus kusa 3 šalice mladog špinata1 naribana mrkva...
  • Paleo palačinke sa špinatom x 1
    Ono kad se zaželite slanog međuobroka, onda napravite ovo - palačinkice od špinata. Ako ste pak na Paleo dijeti onda će vam ovaj obrok biti posebno drag. Osim što se jednostavno pripremaju, vrlo su i ukusne. A možete ih pojesti same ili pak uz neku salatu i drugi prilog po vašem izboru. Pa, krenimo... Sastojci 30 g kokosovog brašna4 jaja1/2 žličice praška za pecivo100 g špinata (na sitno narezano)1/2 žličice jabučnog octahimalajska sol, malo papra Priprema Umutite jaja i dodajte začine, p...