Velika akcija: do 30% popusta na najpopularnije kardio fitness sprave

Jedan fini bolognese od crvene leće

U našoj kući uvijek su svi voljeli bolonjez, a kroz godine se on servirao u sve lakšim i lakšim verzijama s obzirom na to da je moj želudac postajao sve osjetljiviji i osjetljiviji.

S klasične mesne kombinacije mljevenog mesa prešla sam samo na mljevenu puretinu, a odnedavno i povremeno na vege verziju u kojoj leća imitira meso.

Osim što je ovo odlična verzija za vegetarijance, mesojedi zapravo neće biti nimalo zakinuti jer je leća sama po sebi hranjiva i puna vlakna.

Pa, ako općenito volite inačice nekih jela, ova bi vam se mogla dopasti kao verzija za brzi i fini ručak neovisno o tome jeste li vege ili pak niste... 

Sastojci

1 veća mrkva
1 šalica crvene leće
2 češnja češnjaka
jedno pakiranje sjeckane rajčice
150 ml crvenog vina
6 žlica maslinovog ulja
150 g korijena celera
1 glavica luka
1 žličica origana
himalajska sol
papar, ružmarin, malo šećera

Priprema

Očistite mrkvu i celer pa sve sitno nasjeckajte. Luk i češnjak također nasjeckajte. Zagrijati u posudi maslinovo ulje, dodajte luk.

Pirjajte dok ne omekša pa dodajte češnjak, potom dodajte povrće i leću. Neka se kratko zapeče uz stalno miješanje.

Zalijte s vinom, dodajte rajčicu i začine te na laganoj vatri kuhajte 10 do 15 minuta dok se leća ne skuha.

Poslužiti s tjesteninom i parmezanom. Ja obično uzmem bezglutenske pene. 

Objavljeno 15.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija