Hrskavi kroketi od leće za raniju večeru

Leća mi nije baš namirnica koje ću se sjetiti. To se dogodi prilično rijetko. No, evo neki dan baš jesam kad sam naletjela na ovaj simpa recept u kojem upravo ona dominira.

Činilo mi se kao zgodna ideja za neku raniju večeru. Nedostajala mi je samo salata od svježih krastavaca s grčkim jogurtom, koju sam onda i napravila kad su kroketi bili gotovi.

Inače, ovi kroketi od leće su baš ukusni i hrskavi te su brzo bili gotovi. Prste smo polizali i sve pojeli. 

Sastojci

1 luk
2 šalice kuhane crvene leće (dobro osušene)
1/4 šalice krupnih zobenih pahuljica
1/4 šalice bezglutenskog brašna
1 režanj češnjaka
1 žličica kurkume
himalajska sol
papar
sezamovo ulje (za luk)

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Pleh obložite papirom za pečenje.

U međuvremenu, na tavici na sezamovom ulju propirjajte luk, a u blenderu povežite sve ostale sastojke.

Smjesi potom dodajte i poprženi luk, pa sve još jednom izblendajte i izvadite smjesu.

Rukama oblikujte krokete i slažite ih s razmacima na papir za pečenje. Pecite oko 25 minuta. Na pola pečenja ih pola pečenja ih okrenite.

Objavljeno 21.08.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija