Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Fine pogačice od heljdinog brašna

Vjerujemo da znate kako je heljda vrlo nutritivna namirnica.

Po sastavu zapravo nije žitarica te ne sadrži gluten tako da su recepti s heljdom ili u kombinaciji s drugim bezglutenskim brašnima pogodni za osobe osjetljive na gluten.

Zato ćete se sigurno složiti i kako su pogačice od heljde nešto što se isplati napraviti i koristiti ih za zdrave fitness sendviče. Moji ukućani su, malo je reći, bili oduševljeni... 

Sastojci

250 g heljdinog brašna
1 jaje
2 manje šalice jogurta (one za kavu)
100 g posnog sira
2 čajne žličice praška za pecivo
1 žličica himalajske soli
malo origana
malo ulja

Priprema

Pomiješajte suhe sastojke. Vodite računa da smjesa ona bude ravnomjerna. Zatim, smjesi dodajte jaje i jogurt.

Sve još jednom dobro izmiješajte i dodajte ulje.

U međuvremenu uključite pećnicu na 200°C.

Kada je smjesa homogena, dodajte joj i sir te malo origana.

Jušnom žlicom i rukama oblikujte male pogačice (loptice) i stavljajte ih na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite 10-20 minuta. Ovisno o pećnici, pripazite da ne zagore.

Objavljeno 31.03.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija