Evo kako napraviti najbrže tijesto za pizzu, i to s jogurtom

Gladni ste, u žurbi ste i jede vam se pizza? Ne želite da opcija bude odlazak u pekarnicu ili neku pizzeriju.

Pa, to se da lako srediti sve u vašu korist. Imam recept za najbrže tijesto za pizzu, koje se ne mora dizati, a koje je spremno za kojih desetak minuta.

Jedino u čemu trebate biti brzi na okidaču jest nadjev koji želite ili bolje rečeno, imate u hladnjaku.

Pa, evo ja sam baš u žurbi i jede mi se pizza. Zato, žuuurim....

Sastojci

200 g pirovog bijelog brašna
200 g jogurta
himalajska sol
1 prašak za pecivo

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U posudu stavite brašno, jogurt, prašak za pecivo i sol te promiješajte dok se ne formira tijesto. Budite u tome sutrajni dok ne dobijete homogenu smjesu.

Na pobrašnjenu površinu stavite smjesu i mijesite tijesto dok ne postane glatko i mekano.

Dobiveno tijesto raspolovite na dvije kugle (ili više njih) i valjkom razvaljajte u pizzu.

U protvan stavite papir za pečenje, pobrašnite ga i na njega stavite tijesto za pizzu. Budite kreativni u nadjevu, mogućnosti je bezbroj. 

Pecite je oko 10 minuta. 

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
7
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija