Bezglutenski i jako fini povrtni uštipci

S povrtnim popečcima zaista ne možete pogriješiti. Ali baš nikad! Jednostavno se pripremaju, ukusni su, a verzija koju vam donosim u nastavku je i bezglutenska. Sve što vam treba su mrkve i tikvice te još nekoliko sastojaka koje sigurno imate kod kuće... 

Sastojci

2 nasjeckane mrkve
2 nasjeckane tikvice
1 usitnjeni luk
1 režanj češnjaka
2 žlice bademovog brašna
2 jaja
1 dl maslinovog ulja
prstohvat soli


Priprema

Nasjeckanu mrkvu i tikvice stavite u cjedilo i pospite soli. Ostavite povrće tako 10 minuta da stoji, a zatim iscijedite sve rukama.

U veću posudu stavite iscijeđenu mrkvu, tikvice te luk, češnjak (usitnjen ili zgnječen), bademovo brašno i jaja i miješajte rukama dok se ne sjedini.

Na zagrijano ulje na tavi žlicom dodajite smjesu, definirajte uštipak i pržite ga sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumene. Poslužite kao večeru ili kao prilog ručku.

Objavljeno 22.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija