Bezglutenski i jako fini povrtni uštipci

S povrtnim popečcima zaista ne možete pogriješiti. Ali baš nikad! Jednostavno se pripremaju, ukusni su, a verzija koju vam donosim u nastavku je i bezglutenska. Sve što vam treba su mrkve i tikvice te još nekoliko sastojaka koje sigurno imate kod kuće... 

Sastojci

2 nasjeckane mrkve
2 nasjeckane tikvice
1 usitnjeni luk
1 režanj češnjaka
2 žlice bademovog brašna
2 jaja
1 dl maslinovog ulja
prstohvat soli


Priprema

Nasjeckanu mrkvu i tikvice stavite u cjedilo i pospite soli. Ostavite povrće tako 10 minuta da stoji, a zatim iscijedite sve rukama.

U veću posudu stavite iscijeđenu mrkvu, tikvice te luk, češnjak (usitnjen ili zgnječen), bademovo brašno i jaja i miješajte rukama dok se ne sjedini.

Na zagrijano ulje na tavi žlicom dodajite smjesu, definirajte uštipak i pržite ga sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumene. Poslužite kao večeru ili kao prilog ručku.

Kakav ti je post? 
Da li moze umjesto bademovog brašna recimo zobeno brašno?
budrovcanka
23.01.19. u 14:43
line
Tu sam pa ću uskočiti ;) Može, ako gluten nije problem :) Ja sam znala raditi popečke sa zobenim, i super ispadnu. Ovo je bezglutenska verzija pa je zato navedeno bademovo brašno, ali zob ukoliko ne smeta itekako može biti zamjena.
Gym_girl
23.01.19. u 14:49
line
2 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Ukusna večera: rižini rezanci s avokado umakom x 3
    Pred kraj dana svi smo već pomalo umorni i na izmaku snaga. Sve znam, a još kad počnemo razmišljati što skuhati pa pojesti za večeru, padne nam roleta na oči. No, evo jednog olakšanja u obliku recepta koji je zapravo vrlo jednostavan i efektan, a mogao bi vam biti i ukusan - posebice ako volite avokado. Ukratko, rižini rezanci se jako brzo skuhaju, a za umak sve sastojke samo trebate ubaciti u blender i to je to… Sastojci rižini rezanci (one prozirne)1 avokadosok od 1/2 limunarežanj češnja...
  • Nevjerojatno dobar snack: čips od rotkvica x 6
    Prvo, tko bi uopće pomislio da se od rotkvica može napraviti čips? E pa može. Tko bi rekao da je to čips koji smijete jesti navečer u bilo kojim količinama. E pa smijete. Ako vam se jede jedan neobičan, ali ukusan snack, onda biste si definitivno mogli prirediti ovo gastro iznenađenje za vaše nepce... Probajte, sigurno nećete požaliti.  Sastojci 15 rotkvicaoriganosolmaslinovo ulje Priprema Rotkvice narežite na tanke ploškice i stavite ih u posudu. Dodajte im maslinovo ulje, sol i origan...
  • Je li stiglo vrijeme za (proteinsku) ledenu kavu? x 5
    Ne znam za vas, ali u posljednje vrijeme stalno sanjarim o ledenoj kavi. Možda je to jer svako malo u posljednje vrijeme skoknem vikendom do mora gdje me dočeka lijepo, skoro pa ljetno vrijeme. Potaknuta tom atmosferom odlučila sam tako klasičnu kavu zamijeniti onom ledenom, proteinskom. Ako ste zaboravili kako se ono radi, evo podsjetnika... Naravno, morate je ispijati slamkom kako bi sve bila u skladu s ritualom (smijeh).  Sastojci 30 g whey proteina (okus vanilije)300 ml nekog biljnog...
  • Fina salata čije je sastojke odredio moj hladnjak, a ne ja x 2
    Koliko česte jedete salatu, bilo za ručak ili pak za večeru? Ja često. Pritom nemam neke posebne preferencije kada su sastojci u pitanju, a cijeli scenarij uglavnom ovisi o namirnicama koje pronađem u hladnjaku. Dakle, nije da se nešto posebno pripremam unaprijed za salatu. Takva je i ova, ali to ne umanjuje njezinu kvalitetu i okus. Pa, ako trebate inspiraciju za neku brzinsku i zdravu salatu, onda se možete poslužiti mojom verzijom koju vam donosim u nastavku ili u komentarima podijeliti n...