Avokado košarice su ljetno jelo koje ćete obožavati i zimi

  • 0 komentara
  • 4 x
  • četvrtak, 03 siječnja, 2019. u 04:16

Ako želite svom tijelu osigurati brzinski, ali ukusan hranjivi obrok (recimo za raniju večeru) onda je ova salata od kus-kusa u avokadu nešto što biste si sigurno mogli pripremiti i pritom ne požaliti.

Iako cijeli obrok priziva ljeto i vrlo je light, vjerujemo kako ćete sve potrebne sastojke uspjeti pronaći.

Ne znam za vas, ali ja se zimi često volim prisjetiti ljeta upravo na ovakav način, uz laganu salatu koja se priprema kojih 15-ak minuta.

Sastojci

1/2 šalice vode
1 šalica kus-kusa
1 žlica maslinovog ulja
sok jednog limuna
3/4 šalice mladog špinata
1/2 šalice svježih krastavaca narezanih na kockice
soli i papra po želji
2 avokada (izvadite koštice i narežite ih na polovice)


Priprema

Zagrijte vodu i prelijte je preko kus-kusa pa ostavite 5 minuta. Sve ostale sastojke (osim avokada) dodajte u nabubreni kus-kus. Sve dobro, promiješajte kako bi se povezalo i polovice avokada punite salatom. Servirajte, divite se i navalite. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Kad se špinat i mozzarella udruže nastane jedan jako ukusni složenac x 12
    Ovaj recept - složenac od špinata i mozzarelle je dokaz da možete jesti dijetni i fini zalogaj za večeru ili pak ručak. Nema puno kalorija, a u svakom zalogaju ćete uživati. Ono što vam još ide u prilog je jednostavna i stvarno brza priprema. No, ono što traje i na što vi ne možete utjecati jest iščekivanje da pećnica odradi svoje. Ali, to je nekako u cijeloj priči zanemarivo, zar ne? (Ja sam u međuvremenu usisala stan :) Pa evo, ovaj složenac je vrlo često na našem kućnom meniju i jako brzo...
  • Chia i bobičasto voće u smoothieju koji ćete obožavati x 5
    Činjenica je da za pripremu smoothieja ne morate biti nikakav vješti gastro znalac ili osoba od kuhinje. Za ovaj energetski napitak potrebno vam je tek nekoliko svježih namirnica i jedan dobar blender. A kako je smoothie često na mom jutarnjem meniju iz razloga jer je zdrav i hranjiv i dugo me drži sitom, tako sam paralelno stalno u procesu kombiniranja i isprobavanja raznolikih namirnica i drugačijih izvedbi. Evo jednog recepta koji mi je u posljednje vrijeme posebno drag zbog chia sjemenki...
  • Chapati - preukusne indijske pogačice koje se jednostavno pripremaju x 2
    Ne znam koja je to točno veza između chapatija i mene, ali kad ih vidim servirane na stolu ne mogu ih prestati jesti. Naime, prijateljica koja nas redovito zove na večere već zna da što god pripremala da chapati mora biti na meniju, barem kao predjelo ili dodatak uz neko od jela. Zapravo se radi o pogačici koja je u Indiji praktički sinonim za naš kruh i nezaobilazan im je dio obroka. Ono što je super jest da ne sadrži kvasac. Prije nekoliko dana konačno sam se i ja odvažila napraviti ih dom...
  • Jedan fini bolognese od crvene leće x 4
    U našoj kući uvijek su svi voljeli bolonjez, a kroz godine se on servirao u sve lakšim i lakšim verzijama s obzirom na to da je moj želudac postajao sve osjetljiviji i osjetljiviji. S klasične mesne kombinacije mljevenog mesa prešla sam samo na mljevenu puretinu, a odnedavno i povremeno na vege verziju u kojoj leća imitira meso. Osim što je ovo odlična verzija za vegetarijance, mesojedi zapravo neće biti nimalo zakinuti jer je leća sama po sebi hranjiva i puna vlakna. Pa, ako općenito volit...