A što kažete da si danas za večeru pripremite vege burger?

Nisam vegetarijanka, ali nerijetko mi paše takav način ishrane. Često se okrenem u tom smjeru, a posljednji put sam to učinila nedavno na polju burgera.

Naime, htjela sam nam doma pripremiti neku vege verziju i to posluženu u listu zelene salate, umjesto u pecivu (o tome malo više na kraju teksta) i pronašla ovaj recept.

Za neke namirnice sam se posebno zaputila u specijalizirane dućane, ali samo zato jer su mi uvijek usput kad idem s posla.

Vrlo samouvjereno sam krenula u tu avanturu i mogu vam reći da je ispalo i bolje nego što sam zamišljala…


Sastojci

400 g crnog graha iz limenke (procijeđen i ispran)
100 g skuhane smeđe riže
1 nasjeckan luk
1 žlica sjemenki komorača (zgnječene)
25 g krušnih mrvica
1 žlica crvene paprike u prahu
sol i papar po želji
žlica nasjeckanog peršina
malo maslinovog ulja


Priprema

Izblendajte sve sastojke osim maslinovog ulja.

Smjesu podijelite na 4 jednaka dijela i oblikujte rukama burgere.

Prije prženja ili pečenja ostavite ih posla sata na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku.

Na malo maslinovog ulja ih popržite 3 minute sa svake strane. Nemojte ih puno mrdati jer je moguće da se raspadnu, a to ne želite.

Eh sad, ako želite izbjeći burgere u pecivu, pa makar ono bilo i neko integralno, bezglutensko i slično… možete ga s proizvoljnim dodacima, neki umak, rajčica, kiseli krastavci, luk i šnita sira jednostavno poslužiti u listu zelene salate.

To je trik koji u ponudi imaju u jednom zagrebačkom burger lancu. Dakle služe burgere u pecivu ili zelenoj salati.

Dobra fora koju primjenjujem i doma. Probajte, moglo bi vam se svidjeti. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Palačinkice od jabuka su mljac x 1
    Ove palačinkice su malo drugačije, ali definitivno vrijedne truda, posebice ako ste u potrazi za nekim novim doručkom. Super je jer su vam dovoljne same po sebe s obzirom na to da su toliko ukusne, ali nitko vam ne brani da ipak u obzir uzmete neki nadjev. Eto, možete ih pripremiti već sutra za doručak.  Sastojci 50 g integralnog brašna50 g sitnih zobenih pahuljica2-3 jabukemlijeko2 mjerice whey proteina s okusom vanilije1 jajeprstohvat soližličica cimetažličica praška za pecivovoda Pripr...
  • Jedan zdravi klasik za večeru: filet oslića s povrćem x 4
    Ah taj oslić. Uvijek ga mogu pojesti i to u klasičnoj varijanti - s malo povrća. Recept nije nikakva filozofija, ali je samo podsjetnik na to koliko sve zapravo može biti jednostavno, a ukusno i hranjivo. Pa, ako ste se poželjeli ribe, i pritom ne želite puno komplicirati oko večere, onda je ovo recept za vas...  Sastojci 60 dag fileta oslića15 dag tikvica15 dag rajčica10 dag srca artičoka20 zelenih maslina1 glavica nasjeckanog luka1 vezica peršinasol i papar4 žlice maslinovog ulja1/2 dl b...
  • Popečci od špinata nalik palačinkicama x 3
      Kad razmišljam što bih si mogla napraviti i ponijeti na posao za ručak, onda to obično bude ovo. Paleo popečci od špinata koji neodoljivo podsjećaju na palačinkice. Meni su stvarno super ukusne, praktične, a uz to si onda složim nerijetko i neku malu salatu i ne treba mi više ništa. Ručak je to koji me ne uspava i ne osjećam se teško i mogu neometano nastaviti s poslom. Ugodno s korisnim rekla bih. Probajte...  Sastojci 100 g špinata30 g kokosovog brašna4 jaja1 žličica praška za pecivo1...
  • Integralna tjestenina s kozicama i avokadom x 5
    Ovo je za mene jedna ljetna verzija tjestenine koju si povremeno priuštim i u njoj uživam. Malo avokada malo kozica, malo svega i bude vam fino. Tjesteninu nekako biram da bude integralna ili pak bezglutenska jer mi više tako paše, ali vi odaberite prema svom ukusu. U svakom slučaju, umak je toliko kremast da ćete poslije polizati prste. A to nije zabranjeno, pogotovo ako ste doma. Neki dana sam ovo prijateljima pripremala za večeru, otvorili smo onda i vino... Svi smo uživali! Sastojci 1 ...