Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Upotrijebite korisno, izbacite nekorisno

Većina nas koja je odrastala gledajući Bruce Leejeve filmove nije mogla a da se ne divi njegovim vještinama i naravno izdefiniranom tijelu. Bruce Lee je umro 1973. godine. U 60-ima je razvio teoriju da nema borilačke vještine koja je najbolja. Mislio je da borci moraju izmiješati tehnike iz različitih sistema pošto svaki ima svoje prednosti i nedostatke. Od tuda i njegova poznata izreka: Absorb what is useful, reject what is useless.

Zbog toga je bio jako kritiziran. Borci se nisu s njim slagali. Svaki je mislio da je njegov stil borbe superioran.

1993. godine je osnovan UFC(ultimate fighting championship). Prvotni cilj je bio da se ustvrdi koja borilačka vještina je superiorna. Karate, judo, hrvanje, boks itd.

19 godina kasnije više ne pričamo o borilačkim vještinama, sad pričamo o mješovitim borilačkim vještinama! To je opće prihvaćen izraz.

Više ne koristimo izraz „stil“ da opišemo borca, sad kažemo „dobar je na nogama(stand up) ili dobar je na parteru“.

Znači toliko godina unazad Bruce Lee je bio u pravu-nema superiornog stila. Svi imaju snage i slabosti.

Holistički pristup sa korištenjem najboljeg iz svakog stila je uvijek superioran!

38 godina nakon Leejeve smrti i svijet borilačkih vještina je prihvatio tu ideologiju u cijelosti.

Ali u našem(fitness) svijetu još uvijek se svađamo koja metoda je najbolja; powerlifting ili olimpijsko dizanje, aerobik ili intervali, girje ili bučice, samo tijelo ili utezi...itd.

Ali odgovor je dao Bruce Lee prije 38 godina, nema superiornog pristupa. Hibridni pristup će uvijek bit najbolji. Ali to ne znači birati samo stvari koje volite u treningu, jer najbolje i najefektivnije stvari su rijetko kome zabavne J!

Ja u svojim treninzima koristim girje, bučice, vreće sa pijeskom, vijače, konop, medicinke, šipke, suspenzijske trake, elastične trake...itd. Isprobavam razno razne metode i rekvizite te koristim ono što se pokazalo efektivno, a sve ostalo odbacujem. 

Nemojte zaglibiti sa jednom metodom ili rekvizitom za trening. Istražujte i isprobajte što više toga i dignut ćete svoj trening i formu na jedan novi nivo, garantirano!

Objavljeno 04.07.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija