Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Teorija vs praksa

Siguran sam da ste puno puta putem medija čuli za neka istraživanja vezana uz trening i prehranu. To je ujedno i jedan od glavnih alata pri reklamiranju i prodaji razne trening opreme i dodataka i prehrani. Istraživanja su pokazala ovo, istraživanja su pokazala ono.

Iako sam pobornik raznih ispitivanja i otkrića u svijetu fitnessa i zdravlja, značajan broj rezultata tih istraživanja uvijek uzimam sa rezervom. Prvenstveno zato što ću da potvrdim istinitost tih tvrdnji prvo sve sam isprobati na sebi i svojim klijentima. Ali i zato što velik broj istraživanja plaćaju upravo kompanije koje prodaju proizvode za koje su ta istraživanja vezana i zato što u velikom broju studija jednostavno nemaju mogućnost stalnog nadzora nad subjektima. Tu prvenstveno mislim na studije o treningu i zdravom načinu života općenito.

Što se tiče fitnessa i mog posla općenito(fitness trener), u njemu ima puno „trenera“ koji su kao enciklopedije, stalno nešto čitaju i dobro poznaju teoriju. Završe faks i misle da nešto znaju, a u stvarnosti tek onda počinju učiti. Praksa je često puta nešto sasvim drugo, a oni jednostavno nemaju iskustva iz direktnog rada sa ljudima. Isto tako gotovo ništa od naučenog ne primjenjuju na sebi. Ima jedna dobra izreka vezana uz to; „Znati i ne činiti, je isto kao i ne znati“.

Nikada nisam razumio trenere koji savjetuju klijente o zdravom načinu života, redovitom vježbanju i brizi o tijelu, a ništa do toga sami ne primjenjuju.

Koliko ste programa na sebi i svojim klijentima isprobali? Koliko načina treninga? Prehrane? Ili živite u „kutiji“, u strahu od bilo čega novog? Studija je pokazala ovo... pa što onda? Vi i vaši klijenti niste miševi, nego ljudska bića. Sa različitim životima, genetikama, metabolizmima, stresovima itd.

Bez uvrede ikome, ali nemam ni malo poštovanja prema takvim „trenerima“. Unatoč njihovom „znanju“. Osim ako nemate neku ozbiljniju ozljedu, nema isprika! Zaradite svoje poštovanje i vjerodostojnost! Postanite ono o čemu pričate!

Pričate mi o gubitku masti? Podignite majice!

Pričate mi o snazi, kondiciji i ostalom? Pokažite mi šta možete!

Kažete mi da je ovaj program odličan? Na koliko ljudi ste ga isprobali?

Ne želim slušati isprazne priče i isprike. POKAŽITE MI!

Rezultati, rezultati, rezultati. To je poanta svega! Svatko može pričati bajke, ali vidljive rezultate ništa ne može osporiti, zapamtite to!

Ja živim ono o čemu pričam i o tome svjedoče moji rezultati. Na mojim trening videima se sve vrlo jasno vidi. Svaki trening radim bez majice, ne radi foliranja, nego da vidite da sam u takvoj formi 365 dana u godini! Nema muljanja, laganja niti praznih priča. Nema photoshopa ni namještanja.

Već 4 godine radim isključivo osobne treninge i u tom periodu sam imao prilike raditi sa velikim brojem ljudi. Da ne spominjem činjenicu da sam na sebi isprobao bezbroj programa u 15 godina koliko treniram. Zato se ne zamaram pretjerano sa istraživanjima. To ne znači da ih ne čitam, naprotiv, ali više radi objašnjenja zašto nešto funkcionira, a ne kako. Kako nešto funkcionira otkrijem sam kroz svoj rad. Stalno tražim nove načine da dođem do rezultata u što kraćem roku. Siguran sam da potraga za efektivnijim načinom treniranja nikad neće prestati.

Puno puta bio napadnut da sam previše samouvjeren(bahat) u iznošenju svojih stavova, ali kao što sam i prije rekao, stojim iza svega što radim i pričam. Nekome se to sviđa, nekome ne, ali takav sam i neću se mijenjati. Iskren i direktan. Uvijek sam spreman na raspravu, naravno, ali vrlo rijetko ću promijeniti mišljenje osim ako se sam ne uvjerim da sam pogriješio.

Da zaključim, ne oslanjajte se previše na istraživanja, eksperimentirajte i isprobajte na sebi i dobit ćete ono najbitnije, a to je iskustvo i rezultati iz prve ruke. I počnite više raditi, a manje pričati. Mogli bi se ugodno iznenaditi što ćete s tim sve postići... ;)

P.S. Od sutra svake srijede na Ritv-u u sklopu emisije Revija u 18h, pratite moju rubriku "Tijelo iz snova". Demonstracije treninga, savjeti za prehranu i zdravlje i još puno toga... Vidimo se u srijedu u 18h! :)

 

 

 

Objavljeno 08.01.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija