Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Samo jedno tijelo

Zamislite da imate 18 godina i da vam roditelji daju vaš prvi auto. Isto tako, uz njega vam daju i jednostavne upute. Ali ima jedna kvaka, to je jedini auto koji ćete ikada imati. Nemožete imati drugi, niti ga zamijeniti. Ikada!

Kako biste održavali taj auto? Ja mislim jako pažljivo. Redovite promjene ulja, kvalitetno gorivo itd. Sada zamislite da vam roditelji kažu da zamijenski dijelovi nikada neće dobro raditi kao originalni. I ne samo to, zamijenski dijelovi će biti skupi za ugradit i smanjit će perfomanse vašeg auta! Drugim riječima, auto će ići, ali ne istom brzinom i sa istom efikasnošću kao prije.

Mislim da bi u tom slučaju uložili puno vremena i truda u taj auto.

Nakon što ste ovo pročitali, zapitajte se jedno drugo pitanje; zašto je ljudsko tijelo drukčije? Zašto se ponašamo kao da nas nije briga za ovo jedno jedino tijelo koje ćemo ikada imati? Isto je kao i sa autom. Dobijete samo jedno tijelo. Nema zamjena i nema povrata. Naravno, možete zamijeniti neke dijelove tijela, ali to je puno posla i nije bezbolno. Osim toga, dijelovi koje stave nisu nikad kao originalni. Zamjensko koljeno ili kuk vam nikad neće dati perfomanse kao ono s kojim ste rođeni.

Razmislite na trenutak. Jedno tijelo. Vi odredjujete kilometražu? Vi se brinete o održavanju? Bez povrata, bez garancija i popravaka?

Kad bolje pogledate potrošit ćete novac na svoje tijelo na jedan ili drugi način. Jedan način su angažiranje osobnog trenera, redovite masaže, saune, članarine u teretani itd. Drugi način su doktori, kardiolozi, plastični kirurzi, lijekovi itd. Kako god bilo, novac ćete potrošiti.

Isto je sa vremenom. Možete ići kod doktora ili u teretanu. Vi odlučujete. Kako god bilo, vrijeme ćete potrošiti.

Neki ljudi govore kako mrze vježbati. Stvarno? Probajte sjediti u čekaonici hitne pomoći par sati pa mi onda kažite kako mrzite vježbati. Mislim da se vježbanje onda neće činiti tako groznim. Isto kao i sa autom, malo redovitog održavanja može puno značiti. Ipak, na puno načina, tijelo je bolje od auta. Sa napornim radom možete usporiti starost.

U jednoj studiji pokazali su da se mišićno tkivo starijih subjekata promjenilo i izgledalo mlađe nakon treninga snage.

Zato, učinite mi uslugu. Potrošite malo vremena na održavanje. Puno je lakše i bezbolnije od alternative. I zapamtite, potrošit ćete vrijeme i novac, kako god. Pitanje je samo na šta.

 

P.S. 

Ukoliko želite na jednom mjestu naći sve šta vam treba da bi izgledali i osjećali se bolje nego ikada posjetite moju web stranicu: http://fitnessangels.net

Changing people's lives, one person at a time!

Objavljeno 17.07.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija