Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako izgleda jedan od mojih treninga...

Pozdrav, Fitovci. Nadam se da svi vježbate i zdravo papate :). Ispričavam se što sam malo manje aktivan na forumu u zadnje vrijeme jer sam pretrpan poslom i spremam jedan novi projekt. Naravno ako imate kakvih pitanja svaki utorak na svom facebook profilu od 21:30-22:30h odgovaram na fitness pitanja pa me slobodno možete tamo kontaktirati.

U današnjem blogu možete naći par videa sa mojeg jučerašnjeg treninga. Redovito dobijam mejlove sa upitima kako izgleda moj trening, pa sam jedan takav odlučio i malo snimiti. Videi su snimani sa mobitelom pa kvaliteta nije ona na koju ste navikli sa mojim ostalim videima, ali sve bitno se vidi ;).

Ali idemo sada malo o treningu. Moj jučerašnji trening se bazirao na maksimalnoj snazi. Za core sam radio dragon flag vježbu. Nakon toga sam radio superset st handstand pushups i weighted chinups. Radio sam veći broj serija sa manjim brojem ponavljanja(2-4). Za kraj sam probao snatcheve sa girjom pošto ih dugo nisam radio. Htio sam vidjet dali sam još u formi i mogu li napraviti 100 ponavljanja u 5 minuta sa girjom od 24kg i uspio sam. Inače 100 ponavljanja u 5 minuta je još uvijek dio testa za RKC instruktore ako se ne varam. Cijeli trening je trajao 45 minuta kao i većina mojih ostalih treninga.

Kao i svi moji ostali treninzi, i ovaj je pokrio vježbe za core, snagu i kondiciju. Što se tiče učestalosti mojih treninga, treniram 3xtjedno. To je mnogima neshvatljivo, jer većina misli da treniram minimalno 5xtjedno. Ali iako to stalno tupim, nije bitna količina već kvaliteta.

Naravno, ovisi koji su ciljevi u igri, ali po onome šta vidim i čujem velika većina još uvijek luta u magli šta se tiče treninga. Još uvijek se priča o bodybuilding splitovima, biceps pregibima, aerobiku...itd. Ljudi treniraju godinama i manje više izgledaju isto. I opet idu glavom kroz zid. Želite velike bicepse? Radite weighted chinups. Velike tricepse? Weighted dips i narrow bench press. Ramena? Sve varijacije pressa. Prsa? Sve varijacije sklekova i bench pressa. Leđa? Sve varijacije pullup i deadlift. Noge? Squat varijacije. Trbuh? Plank varijacije, ab wheel rollouts i turkish get up. Sve je već isprobano i izmišljeno, ne trebate vi izmišljati toplu vodu. Najjednostavnije stvari su ujedno i najučinkovitije.

Život je prekratak da bi ga provodili satima u teretani, pogotovo uz današnji ritam življenja. Nemojte me krivo shvatit, ja volim trenirat, ali isto tako ne volim gubiti dragocjeno vrijeme. 3xtjedno po 60 min sa zagrijavanjem i istezanjem  je sve što 95% vas treba, vjerujte mi. Evo i par savjeta kojih se trebate pridržavati:

Skoncentrirajte se na najefektivnije vježbe(deadlift, squat, turkish get up, press, swing).

Maknite se od sprava i izolacijskih vježbi.

Prestanite provoditi sate na traci ili orbitreku.

Stisnite zube i radite vježbe koje mrzite(jer ste tu vjerovatno najslabiji).

Budite strpljivi i imajte si krajnji cilj stalno pred očima.

Slušajte svoje tijelo, ono vam je najbolji pokazatelj na kakvom ste putu.

I za kraj; prestanite lagati sami sebe i gubiti vrijeme na neučinkovite vježbe, koju su naravno uvijek puno lakše od gore navedenih. Nema kratica do uspjeha, shvatite to već jednom. Prestanite tražiti zlatni program ili dijetu jer tako nešto ne postoji. Izgledati i osjećati se dobro SVAKI DAN bi vam svima trebao biti cilj. A da bi to uspjeli morate to shvatiti kao način života. Sve ostalo je gubljenje vremena... 

Objavljeno 30.10.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija