Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

"Fat free" i "sugar free"

Proizvođači prehrambenih proizvoda često koriste vrlo lukave načine zavaravanja potrošača. Fat free(bez masti) i sugar free(bez šećera) natpisi na proizvodima uvijek zvuče zdravije nego „obične“ verzije tih istih proizvoda. Ali dali je uistinu tako? Dali su ti proizvodi stvarno zdravija i bolja opcija?

Odmah ću vam odgovoriti na pitanje bez puno razmišljanja; NISU! Vrlo je bitno da zapamtite sljedeće: kad god nešto smanjite ili oduzmete iz hrane, bilo to šećer, mast ili nešto treće, nešto drugo morate dodati da bi to nadoknadili. Zato nemojte misliti da jedete zdravo ako kupujete takve proizvode.

U slučaju fat free proizvoda, obično se dodaje bijelo brašno, sol ili šećer da bi se nadoknadila mast. Isto tako dodaju se i umjetni sastojci i aditivi da bi proizvod dobio na okusu. I puno puta ti proizvodi sadrže isti broj kalorija kao i normalni proizvodi, upravo zbog tih „skrivenih“ dodataka.

U slučaju „sugar free“ proizvoda, u velikom slučaju ono što zamjenjuje šećer je aspartam. Aspartam je bez konkurencije najgora supstanca koja se dodaje hrani na svijetu. Mogao bih napisati jedan cijeli članak samo o nuspojavama vezanim uz ovaj „otrov“. Ima ih preko 100, čisto za infromaciju...

„Dijetni“ gazirani napici, žvakaće bez šećera, velika većina dodataka prehrani(suplemenata), lijekovi, umjetna sladila i gotovo svaki „sugar free“ proizvod sadrži aspartame. Većina ljudi misli; ali to je samo mala količina otrova. Da, mala je, ali zapitajte se koliko dugo je unosite u tijelo? I nemojte misliti da on izlazi iz vašeg tijela svaki puta kada odete obavit nuždu. Pa sada malo razmislite koliko tog otrova imate u svom tijelu.

Poanta ovog posta nije da vas bacim u depresiju jer ste shvatili da 90% hrane koju konzumirate sadrži nekakvu vrstu kemikalija i aditiva. Moj cilj je da vas usmjerim na pravi put, i da vam podignem zdravlje na viši nivo. Sigurno se pitate; pa što ja mogu učiniti u vezi ovog svega? Pa dati ću vam par jednostavnih i učinkovitih savjeta...

1. Izbacite sve „sugar free“ i „fat free“ prizvode iz vaše prehrane

2. Slušajte svoje tijelo, vodite dnevnik u kojem ćete pisati kako ste se osjećali nakon svakog obroka

3. Izbacite sve dodatke prehrani koji nisu na prirodnoj bazi(od biljaka)

4. Napravite kvalitetni detoks organizma

5. Vježbajte redovito

6. Pijte puno vode, barem 3l dnevno

7. Jedite što siroviju i što prirodniju hranu

8. Smanjite stres sa dnevnom meditacijom od barem 20min

Učinite mi uslugu i provedite sve ove stavke u djelo u periodu od samo mjesec dana, čisto da vidite rezultate. Nemojte koristiti nikakve sintetičke suplemente, samo pijte puno vode, jedite što više sirovog voća i povrća, vježbajte barem 3xtjedno, meditirajte i što je najbitnije budite zadovoljni samim sobom. Garantiram vam da ćete se začuditi kako ćete izgledati i osjećati se stavljanjem ovih savjeta u praksu. I ako ste imalo pametni, više se nikada nećete vratiti na taj stari put na kojem ste sada.

Dosta je bilo gubljenja vremena i stvaranja isprika! Vrijeme je da preuzmete kontrolu nad svojim zdravljem! Što čekate?

Objavljeno 23.01.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji29komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji29komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija