Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

o treninzima online

    Nekoliko puta sam započela pisati trening za prženje kalorija, no jednostavno nisam mogla. Bilo je preopširno i onda samim tim i predosadno, Stoga mogu samo reći da dođete da vam složim trening.         Treninzi koje je ekipa složila su zanimljivi i zabavni. No problem je sa običnim ljudima, što uopće nemaju ideju o svojoj fizičkoj spremi. I sad jedna teta, cura, mama, odluči vježbati, nađe si trening negdje na netu, dvd-u, knjizi, pročita i krene sa skokovima, milijun trbušnjaka, nekim nepravilnim čučnjevima, stavi u ruke bučice sa kojima mlati praznu slamu i nakon 3 treninga je boli vrat, leđa, koljena.... i odustane od treninga, jer to nije za nju i sve je boli...





 Također slično vrijedi sa pripadnike jačeg spola, koji će ipak posegnuti za malo većim težinama, odraditi nekoliko serija sklekova di će crknuti, donji dio kičme će raditi na jedan način, ramnea na drugi, stabilnosti nigdje, nakon čega će zgrabiti neke prašnjave utege sa kojima su radili pred 5 godina, prije nego je došlo prvo djete, napraviti par serija i vidjeti da je to teško i ne ide kako si je zamislio. Pa će obući tenisice, staviti šuškavac i početi sa nekim sprintevima. Bilo kako bilo i on će nakon ovog ili još jednog takvog treninga odlučiti prestati jer to više nije za njega i bolno mu je i smeta ga sve. 




Zato je moja dužnost kao fizioterapeuta, da bez obzira što imate škembicu i želite je se riješiti sada i odmah, prvenstveno mislite na svoje mišiće,tetive, zglobovei kosti i kad se odlučite za trening koji prži kalorije, prilagodite ga svojim mogućnostima, trenutnoj razini aktivnosti, a ne skočiti pa ako prođe prođe. Kod mlađe polulacije to i neće biti toliko vidljivo, iako i tu upozoravam na postepeni ulazak u treninge. Često u radu sa ljudima radim jako lagane treninge, i sami kažu kako je to teško, da gledam sa strane bi rekla što ova/aj glumi. Pripremite svoj mišić za aktivnost većeg intenziteta, spriječit ćete ozljede i zavoljeti treninge, Osjećati se dobro nakon treninga, umorno ali lijepo umorno, a ne kao da vas je netko tukao, to je cilj i to je put ka tome da zavolite aktivan način života. Obećajem. 

Objavljeno 17.10.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija