Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Treninzi i fizicka aktivnost kao gorivo za zivot

Opste je poznato da postoje mnoge stvari koje coveka mogu pokrenuti i dati mu neophodni gas za zivljenje - ili barem zivotarenje, i da se te stvari razlikuju od coveka do coveka. Nekoga pokrecu i sitne, svakodnevne stvari, nekome je potrebno nesto znacajnije i vece,
i svaka stvar nas gura i izaziva na jedan odredjen nacin, na nekom drugacijem polju i trenira nas drugacije - ne samo fizicki vec i mentalno...

Iskreno, postoji dosta stvari koje su mi gorivo za zivot, ali kao sto rekoh, svaka od tih stvari me na drugaciji nacin gura kroz zivot, a jedno od jacih je upravo - pokret i aktivnost! Nekako, mogu reci da kada treniram redovnije i cesce - Nista mi nije toliko tesko, ni toliko crno, iako naravno, uvek ima losih dana, dana kad ti se ne da nista raditi, kad osecas da NE MOZES, kad ne mozes misliti a kamoli pokrenuti se, kad ti je zbrka u glavi, nemas energije... A onda se pokrenes i vec na samom pocetku - shvatis koliko ti je lakse, oznojio si ili isetao negativnu energiju, procistio si glavu a najbitnije - POKAZAO SI DA MOZES cak i onda kada si mislio da ne mozes dati nista od sebe! I za trenutak se osecas kao jaci covek, ne samo fizicki, vec i mentalno, sto si barem na kratko vreme, srusio barijeru koju tako cesto sami sebi namecemo govoreci ''ja ne mogu''!
I vrlo cesto me kod nekog treninga izludi i izmori taj mentalni napor vise od fizickog - da, gore mi butine, da, osecam da ne mogu napraviti vise nijedan skok, da, osecam da se krivim dok igram, osecam da mi noge nisu kako treba, osecam da su mi sklekovi ocajni jer mi ruke vriste! Ali me vise izmori ta borba koja se vodi unutra,  ''Ust(raj)ati ili odustati'', borba izmedju ''ja ne mogu vise'' i ''ja moram vise'' itd itd... Ako uspem izdrzati - odlicno, snaznija sam za malo, ako ne uspem i pregorim - nema veze, nista strasno, drugi put. Verujem iskreno da je sve u nameri i teznji i da se nesto izgura, u tom pokusaju za dostizanjem nekog cilja, cak i kada taj pokusaj ne uspe. I to je taj mentalni drill i psihicki zamor koji mi se svidja i koji je podjednako ubitacan i naporan kao fizicki deo. A to je isto tako vezba za sve ostalo u zivotu...Teras se, guras dalje i kada ti se ne daj! I posle nekog vremena prestane da ti bude toliko tesko.

Dakle, kad god mislite da NE MOZETE! Naterajte se, pokrenite se!
To uopste ne mora da bude neko intenzivno vezbanje ili fizicka aktivnost poput vojnih drillova, napornog spremanja za triathlon, brutalne baletske discipline ili bilo cega sto ce vas dovoditi do ludila - Dovoljno je da izadjete i prosetate, upalite omiljenu muziku i igrate uz nju, bilo sta, ali poenta je : Pokrenuti se onda kada mislite da ne mozete i naci onaj pokret i onu aktivnost koja vas motivira i olaksava vam zivot, i koja VAS izaziva mentalno i fizicki! Sve u skladu sa covekom.

Verujte...Pokret pa i onaj naizgled najmanji i najlaksi ulepsava zivot i toliko ga neprimetno olaksava.

Objavljeno 18.03.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija