Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Da li je stvarno toliko tesko svidjati se sam sebi

I tako posto nemam sta pametno da radim ceo dan - Oborila me neka temperatura i zglobovi mi pucaju (to znaci nista od treninga, huh?:), te sto iz dosade sto inspirisana postom jedne devojke sa foruma... Uzeh da pisem neka razmisljanja na vec pa...priicno izlizanu temu.
Da, ovo ce biti jedan od TIH ''volite sebe'' motivational crap pisanija :p 

Pritom, odmah na pocetku da kazem - ne mislim na nerealna tesenja i bodrenja i prikrivanja problema tom izlizanom recenicom. Ne mislim na slucajeve ''imam 30 kila vise i gomilu zdravstvenih problema, ali treba voleti sam sebe'', ili bilo koji drugi slucaj gde ljudi ne rade nista po pitanju samounapredjivanja a nezadovoljni su zbog toga...A pritom se kriju iza tih motivacionih chantranja.
Mislim na ljude zdrave, prave. Koji vezbaju, krecu se. Vode racuna o sebi, za sebe smatraju da su u formi, poboljsavaju se vecito. Izgledaju lepo(necemo ulaziti u subjektivni dozivljaj estetike). Ne prepustaju se vremenu ni slucaju...Koji nisu genetski osakaceni, koji nisu zvonari Bogorodicine crkve... Koji opet nikad nisu zadovoljni - i pritom ne mislim na to da nisu zadovoljni napretkom ili rezultatom, jer okej, to je varijabilna kategorija i uvek moze bolje - Vec nikad nisu(ili nismo) zadovoljni onom pocetnom, bogom danom plocom - i da, uvek zveramo u nesto apsolutno drugacije od nas sto nikad ne mozemo biti.

Zar je toliko tesko...I sramotno...Voleti sam sebe i svidjati se sebi takav kakav si - sa sve tom osnovnom plocom koja je takva, i ne moze se menjati ali se moze unaprediti -  i svim poboljsanjima na telu koji idu u smeru u kom idu, zavisno od osobe. Zar je ljudima (zenama posebno:) toliko tesko da uzivaju u rezultatima koje im donosi rad na sebi, ili i tu uvek mora da se cacka - da se proklinje genetika, kuka nad sudbinom, da se okrivljuju mama i tata, da se place, deprimira, drami?
Zasto se uvek mora gledati i za ideal postavljati ona druga osoba - koja je po pravilu totalno drugacija od nase licne konstrukcije - pa je onda i logicno da ce to samo po sebi voditi u depresiju u nezadovoljstvo... Jer zaboga ''ona vezba a ima tako tanke noge, a ja ne mogu napraviti jedan cucanj bez da mi butine narastu kao kvasac'' :)
Zasto je tesko pohvaliti sam sebe i biti zadovoljan rezultatima?Umesto da budemo zadovoljni, i ponosni na ulozen trud u sebe i rezultate, umesto da se SVIDJAMO sami sebi sa 10 kg manje(ili vise, ko voli!), sa tim rukama koje su konacno krenule da se oblikuju, sa strukom koji se ucvrscava, sa sjano definisanim nogama, ili da prosto uzivamo u odredjenoj kondiciji koju treniranje i vezbanje donosi...Ne, mi smo OPET nezadovoljni! 
-''Ali neeee, narasle su mi noge a ja hocu tanke noge; dupe mi se izmisicavilo, ja volim malo dupe; previse mi se ocrtava triceps; pocinjem da licim na gimnasticarku a zelim da izgledam kao Bikini model! Stravicno, stravicno!''

I mean, really... Da li je jedino meni to malo...trulo? Ili sam ja toliko egocentricna pa mislim da svako ima pravo za sebe reci da ima nesto sjajno na njemu, pa ma koliko to ne upadalo u  opste prihvacene standarde lepote? :) U stvari, mozda je i to problem...Mozda nam je prosto previse ispran mozak propagandom lepog i ruznog pa vise ne mozemo sami da odlucimo sta je lepo a sta ruzno, jer nam prosto - nije ostavljen taj prostor da prosudimo.
No da ne duzim.... Druga je to tema :)

Na kraju krajeva, ne bi li vezbanje i fizicka aktivnost trebali da nam budu izvor dobrog osecaja, a ne frustracije? Da pomocu vezbanja izgledamo i osecamo se bolje i zdravije, a ne da nas to frustrira i nervira jer nas oblikuje onako kako to ne zelimo - a prosto nekad za to nije odgovoran nacin treninga vec jednostavno...Nase telo koje ima tendenciju da ide na jednu stranu i da se razvija na odredjen nacin.

Znam da sam vec dosadna jer vecito drobim o ovoj temi - ali smatram to jako bitnom stavkom u danasnjem drustvu i kad je treniranje u pitanju, buduci da se i sama borim sa tim, i svaki dan sam sve bolja u tome :)) I idem ka tome da se osecam bolje u sopstvenoj kozi, a to zelim svakome. A u tome mi uglavnom najvise pomaze fizicka aktivnost, jer me unapredjuje, a kome se ne svidja...Pa nek juri manekenke :))

I za kraj jedna onako, ne previse bljutava motivaciona :))

''Don't compare your body to others. Instead, work to be your personal best.''







Objavljeno 11.07.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji16komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji16komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija