Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Nije stvar SAMO u tome kako izgledamo...

...I u tome sta nam neki trening pruza u estetskom smislu - stvar je i u tome kako se osecamo pri nekom treningu - Snazno, slobodno, zenstveno, opusteno, okretno(ili/i sve to)... I koliko uzivamo u tom osecaju, jer slozicete se - nema smisla trenirati nesto u cemu se ne pronalazimo i sto nam ne cini zadovoljstvo samo zarad dobrih rezultata na telu.

I tako ja pravo iz sale posle celosatnog posmatranja u ogledalu i svog ''treninga'' koji je bio inspiracija za ovo pisanje  - na blog! :) Jer iznova i iznova posle svakog sata igranja i svakog dana shvatam zasto toliko volim ples i zasto ce to zauvek biti moja teretana :)) Ma koliko taj vid rekreacije bio inferioran u odnosu na teretanu, u odnosu na tegove, u odnosu na smisljen i smislen kardio, u odnosu na HIIT i sve ostale za dobar izgled proverene formule...postoji taj osecaj koji nijedan drugi trening ne daje - iako ovi ostali trose kudikamo vise kalorija i brze zatezu :))


Tecnost ruku, elegancija skoka, dugacke ekstenzije, drzanje koje izvlaci telo na gore i u vis izduzujuci ga...Sve mane tela koje u svakodnevnom zivotu ''bodu'' oci i po svim merilima lepote smetaju sada rade kao savrsen sklad, imaju svoju poentu i svoju lepotu, jer pokret taj koji ulepsava, daje zivot i smisao i lepotu mesu - U dobrom pokretu mi na samoj sebi vise nista ne smeta, ne mislim na nesklad tela :Misicave noge, izrazeni kvadricepsi, zilave ruke, nedostatak grudi... Pa sta, to sada funkcionise, dozvoljava mi da pravim lepe duge linije tela, da skacem, okrecem se, klizim..Nekad sve to nespretno naravno :D
Ali covek se uci dok je ziv.
Prosto mi se svidja sta VIDIM i sta osecam dok stojim cvrsto i radim Grand Battement za snagu i zenstvenost dok ruka sa strane staticno i elegantno prkosi dinamicnosti i visini noge koja ide iza ruke gore i JOS gore, Plié za visoki odraz u skoku, Jeté za odsecnost i preciznu eleganciju, Tendu za gracioznost do kraja ispravljene noge koja u toj ekstenziji pokazuje finocu svih sitnih savrsenih misica - I KAKO onda da se neko...ne oseca BOGOVSKI - kada mu pokret dozvoli da u svom telu vidi lepotu i savrsenost koju inace mozda i ne bi? I kako se ne osetiti i graciozno i snazno posle savrseno uspelog skoka, okreta, teskog koraka? Sigurna sam da nemate pojma o cemu pricam :)) Mada mozda i znate...U stvari, sigurno znate, samo zapamtite sledeci put taj osecaj koji dobijete kada se posvetite treningu u kojem uzivate, zapamtite kako se osecate i vidite ( Snaga dok radite sa tegovima, brzina pri trcanju, agilnost pri borilackoj vestini? Stagod, izaberite, sirok je dijapazon :)
Slozicete se da svako i pored estetskih ciljeva... ima i ciljeve kako zeli
da se oseca u/posle nekog treninga.

Nego, da ne filozofiram dalje - dovoljno sam udavila, poenta : birajte aktivnost koja vam prija i zbog koje se osecate zadovoljno i onako kako zelite, i telo ce vam sigurno biti zahvalno... Mozda nece ta aktivnost obezbediti izgled za binu ali svakako ce vam napuniti baterije za ostvarivanje takvih ambicija.


Uzivajte u treninzima i osecajte se bogovski zahvaljujuci njima :)






Objavljeno 08.07.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija