Ovo je bilo(i jest) toliko jednostavno da me bila sramota uopće pisati jedan ovakav blog. Ali rekoh nek' se nađe ako bi još vas, kao i ja, non stop moglo tamaniti po nečem slatkom, a pritom se trudite jesti nutritivno bogate namirnice.
Evo jednog recepta koji će vam garantirano zadovoljiti i jednu i drugu želju, a ako još ne volite vrhnje, onda je ovo za vas definitivno pun pogodak.
Pripremite:
500g skuhanog i ohlađenog kestena(ja sam ovom prigodom iskoristila kupovni kesten pire, ali ideja je ista)
300g posnog sira
jogurta do željene gustoće
Eritrita ili stevije do željene slatkoće
cimeta po želji(ja ga volim pa ga i stavim u većinu kolača, tko ne voli, ne mora).
Pire ili kesten usitnite i pomiješajte sa sirom. Dodajte jogurta dok ne dobijete glatku smjesu. Znat ćete da ste pogodili ako je možete relativno lako miješati.
Uspite u kalup( recimo za srneći hrbat) i stavite u frižider na 3-4 sata da se ohladi.
Ako nemate kalup, uzmite veći tanjur i smjesu rasporedite na papir za pečenje žlicom ili tankim nožem. Odvojite još oko 50g sira i jogurta i premažite smjesu koju ste rasporedili na tanjur). Pripazite samo da vam premaz ne bude predebeo jer će vam iscuriti). Po želji, kad se ohladi, roladu možete preliti tamnom čokoladom.
Objavljeno 13.04.2020.