Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pirov Tiramisu

Pirov Tiramisu... pun (probably not) intended :) 

Znate ono kad imate navalu energije pa biste 555 stvari odjednom? Da. Kod mene, umjesto da radim nešto što bih u biti trebala onda obično nastaje preuređivanje zamrzivača, ilitiga priprema hrane za cijeli tjedan koju onda samo izvadim, i ili odmrznem, i pečem u pećnici dok ja radim nešto drugo ili držim u frižideru dok mi ne zatreba. 

Da stvar bude ljepša, već mi se mjesecima jede tiramisu, a frik sam na cjelovite sastojke. Kod mene nema one "nije to to ako nije u originalu" ilitiga od bijelog brašna i šećera. Meni kad se jede nešto slatko, ako mogu naći cjelovitiju zamjenu, budite sigurni da i hoću, prije ili poslije. 

Gledam ja tako taj tiramisu i bi, ne bi, bi, ne bi.... BI.  E sad... ok, kava prolazi,  žumanjci, rum  i mascarpone check, pogotovo ako mi se jede malo masnije, ali šta da pobogu radim s piškotama? To nema Boga da nađem bez bijelog brašna i trans masti, nemam kalup za original, a bez njih nema tiramisua. 

Hmmmm.... what's a girl to do? 

I sine meni danas: Pa piškote su samo... keks, ne? Nema razloga da i sama jednostavno ne napravim kekse, bez obzira na to jesu li u obliku prstiju ili ne. 

Enter: Oni veći i dulji pirovi keksi iz prošlog bloga. A weird one, eh? Might still be a good one? Definitely :)

 

Pripremite:

5 jaja

2 žličice stevie ili 150 g šećera

20 komada pirovih keksa

500g mascarpone sira

300 ml ohlađene kave

1 čep ruma

kakao za posipanje(po želji

1. Skuhajte kavu, pustite da se ohladi pa joj dodajte rum.

2. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjcima dodajte 75 g od ukupnog šećera(1 žličicu stevie), izmiješajte, pa ih kuhajte na pari 15-20 minuta. Kad se dobro ohlade, žumanjcima dodajte mascarpone pa sve dobro izmiješajte.

3. U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka: miksajte bjelanjke srednjom brzinom i kad ste ih napola izmiksali, malo po malo dodajte šećer (75 g stevie)li 1 žličicu uz stalno miksanje, sve dok ne dobijete čvrsti snijeg. Ako koristite steviu, i ne ispada vam dobar snijeg  bjelanjcima možete dodati i 2 žlice sode bikarbone i 2 žlice limunovog soka ili jabučnog octa. Ako vam zbog limuna ili octa bude kiselo, probajte i dodajte još malo sladila. 

4. Špatulom malo po malo umiješajte snijeg u žumanjke i mascarpone, polako miješajući smjesu odozdo prema gore, kako ne biste iz bjelanjaka izbacili zrak. Kad ste sve izmiješali, stavite u hladnjak da se krema ohladi.

5. Složite tiramisu: u duguljastu posudu, na kvadratnu tacnu ili pleh za pečenje složite prvi red keksa koje ste umakali u kavu, prekrijte ih slojem kreme, potom na kremu stavite drugi sloj keksa umočenih u kavu pa ih premažite sa završnim slojem kreme. Ako želite, možete sve posuti gorkim kakaom. Stavite kolač u hladnjak da se dobro ohladi (najmanje 2 sata).

 

 

Objavljeno 24.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija