Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

P90X ili Insanity?

Ako se još uvijek dvoumite oko izbora treninga - morate saznati što vam je primarni cilj. Da li je to skinuti kile ili pak nabiti mišiće - ovisi o vama.

Ima puno usporedbi ova dva treninga, ali sve se svodi na isto - red, rad i disciplina :). Insanity trening traje 60 dana, a P90X traje 90 dana, isto tako - postoji "slabija" varijanta P90X-a, a zove se P90 i odlična je za one koji tek počinu sa ovakvim treningom :).

Ove vježbe su vježbe za cijeli život, ali doslovno :). Od yoge do dizanja utega - kompletne vježbe kod kojih su vam ZAGARANTIRANI rezultati u samo 90 dana. A sa tim vježbama možete nastaviti i kasnije... Vidjela sam podosta slika "prije i poslije" i mogu vam reći da su rezultati prepredobri :). Ne želim generalizirati - ali P90X vježbe su mi nekako više za muškarce, možda se varam, ali ja sam dobila takav dojam ;).


- ovo je postigao sa P90 i P90X programom


- ovo je postigao samo sa P90 programom

Vježbe kod kojih vam ne treba nikakav uteg, nikakav dodatak... Eventualno mjerač pulsa i prostirka - vaše tijelo je dovoljan uteg. Vježbe se više fokusiraju na aerobni tj. HIIT tip treninga i svaka vježba je odličan cardio trening... Savršeno za gubljenje masnih naslaga i naglašavanje (već stečenih) mišića... I definitivno nije za početnike. Isto tako - vidjeh slike sa rezultatima Insanity treninga i nisu me toliko oduševile... Bar ja ne vidim skoro nikakvu razliku u slikama "prije i poslije", dok se slike "prije i poslije" kod P90X-a izrazito razlikuju ;). A sad ćemo još malo generalizirati - ovo su vježbe više za žene. Da pojasnim - kod ovih se vježbi ne fokusira toliko na mišiće, nego na čisto topljenje sala i stjecanje jako lijepih mišića, ali ništa pretjerano :).


- ovo je postigao sa Insanity programom

Ne znam za vas - ali ja kod Insanity-a ne vidim ama baš nikakve pomake :-/.

Eto, na stranici: http://www.beachbody.com imate puno, puno raznih vježbi od raznih trenera, čak imate i usporedbu svih vježbi, tako da je veoma lagano pronaći vježbu samo za vas ;). Ali, koji god trening da odaberete - nećete požaliti :). A i ne košta vas ništa ako probate, zar ne? :)

Objavljeno 03.04.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji20komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji20komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija