Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Insanity trening :)

Pa, pošto je Zoki predložio - da vam dočaram kako izgleda jedan Insanity trening :).

Moram odmah naglasiti da su vježbe prepredobre i jako intenzivne, a traju "samo" 45 minuta. U tih 45 minuta je uključeno zagrijavanje, istezanje, vježbanje i na kraju još jedno istezanje :).

Prvi put kad sam odradila samo dvije vježbe - tjedan dana nisam mogla normalno hodati... Imala sam stravičnu upalu mišića, ali nisam odustala ;). Kada mi se tijelo oporavilo - nastavila sam trenirati :). Istina, pratim treninge tek tjedan i pol, ali vježbe i sam trener (Shaun T) su izrazito motivirajuće i tjeraju te da daš sve od sebe :). Sam pogled na sve one sportaše i sportašice kako se znoje i umiru na treningu (doslovno) mi je dovoljna motivacija :).

Prvi dan treninga je Fit Test. To je doslovno test koji se radi svaka dva tjedna kako bi mogli pratiti vlastiti napredak. Sastoji se od 8 vježbi i možete u tablicu zapisivati koliko ste puta koju vježbu napravili.

Zatim slijedi pravo pravcato vježbanje i znojenje :). Insanity program traje sveukupno 60 dana. Vježbe su slične HIIT-u, ali nisu kao HIIT. Znači, jednu vježbu radite (npr.) intenzivno 2 minute, a onda imate odmor od samo pola minute i tako u krug. Sve se vježbe ponavljaju po 3 puta i svaki put morate dati sve više i više od sebe :). Vjerujte mi - užasno je teško ;). Ali, koliko je teško - toliko je i zabavno, jer tako vidite koliko ste zapravo u formi (ili izvan nje) i gledate kako vaše tijelo reagira... Stvarno je zanimljivo :).

Prvi mjesec treninga traje 4 tjedna :). U prva dva tjedna radite 5 vježbi (ili videa - kako želite) i jednostavno se "uhodavate" u vježbanje i stječete kakvu takvu formu :). Druga dva tjedna radite iste vježbe, samo što ima dana kada morate raditi po dvije vježbe (ili dva videa), tako da trening postaje intenzivniji :).

Nakon prva 4 tjedna slijedi "Recovery week" koji služi da se pripremite za nadolazeće napore u drugome mjesecu :). U Recovery week-u radite iste vježbe svaki dan.

Zatim slijede zadnja 4 tjedna kada radite potpuno različite vježbe od prva 4 tjedna i treninzi su ono... Uf! :) Nemjerljivo teži sa prva četiri tjedna... Ali o tome ću malo kasnije :).

Inače, ja sam mislila da imam kakvu takvu podlogu za vježbanje, jer sam tri mjeseca išla u teretanu i jedan cijeli mjesec vozila bicikl svaki dan, ali očito sam se grdno prevarila, jer nisam uspjela izbjeći groznu upalu mišića... Moja greška, šta ću - preforsirala sam se (početnik sam, hehe). Ali, u ovih tjedan i pol vidim fantastične promjene na tijelu... Zvuči nevjerojatno, ali tako je... Noge su mi zategnutije, trbuh nikada nije bio manji i čvršći, ruke, ramena... Ma sve :).

Tako da ove vježbe preporučujem svakome tko želi vidjeti gdje mu je granica i koliko možete napraviti :). Ovo je pravi test za vas i za vaše tijelo :). A traje samo dva mjeseca, a dva mjeseca svatko može izdvojiti, zar ne? ;) Vježbe su doslovno INSANE i definitivno nisu za početnike (ja sam pravi primjer toga, heh). Tako da... Probajte i uvjerite se sami :).

ARE YOU READY TO DIG DEEPER? ;)

Web stranica: http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/insanity.do?code=GETINSANITYDOTCOM

Enjoy :)

Objavljeno 31.03.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji35komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji35komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija