Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako povisiti razinu testosterona prirodnim putem?

On nam pomaže pri rastu kostiju i mišića, razvoju primarnih spolnih atributa (privjesaka među nogama) te definira sekundarna spolna svojstva koja se manifestiraju zavođenjem nositeljica XX kromosoma i mlaćenjem s drugim posjednicima XY kromosoma - gospon testosteron je on.

Pravilan i redovit trening uz primjenu metoda za prirodno povišenje razine testosterona rezultirat će tvojim porastom snage i povećanjem obujma mišića, smanjenjem postotka masti, snažnijim libidom i izdržljivošću u seksu, boljim raspoloženjem te smanjenjem razine štetnoga kolesterola. Impresivan popis beneficija.

Trening koji se sastoji samo od vježbanja bicepsa, ramena i eventualno trbušnjaka nepotpun je i nema mnogo smisla. Kao što i samo ime nalaže, 'osnovne vježbe' morale bi činiti okosnicu tvoga treninga. One zahvaćaju velike skupine mišića, a pogađaju i niz manjih, pomoćnih te će pod takvim opterećenjem doći do izražaja anabolička funkcija testosterona. Zato u svoj trening svakako uključi čučanj, mrtvo dizanje, bench-press, 'veslanje', zgibove, 'dips', nožni potisak, jednonožni iskorak i vojnički potisak.

Prilikom svake vježbe dovedi se do ruba izdržljivosti i do plafona vlastitih sposobnosti. U posljednjoj seriji daj sve od sebe, radi sve dok posljednja dva ponavljanja ne odradiš krajnjim naporima. Ukoliko finiš posljednje serije nije iscrpljujući i neugodan za izvođenje, znači da ne treniraš dovoljno dobro. Slabiji intenzitet treninga smanjit će i razinu testosterona u organizmu.

Ne budi krkan koji je u ramenima kao Bob Sapp, ali se zato srami odjenuti kratke hlače, u prijevodu: ne zanemaruj noge. Treniraj donji dio tijela jednako intenzivno kao i gornji. Rast mišića nije strogo lokalizirana pojava. Uz kvalitetan trening nogu potaknut ćeš proizvodnju testosterona i, posljedično, napredak od struka naviše također će te ugodno iznenaditi.

Povećaj konzumaciju esencijalnih (višestruko nezasićenih) masnih kiselina (EMK). Ne dolazi svaka mast u formi janjetine i odojka, EMK zdrave su i poželjne te imaju važnu ulogu u poticanju proizvodnje testosterona. Njihov su prirodni izvor orašasto voće i sjemenke, avokado, riba, i lisnato zeleno povrće. Obogati svoju prehranu sirovim lanenim i ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Soja i sojini proteini povećavaju razinu glavnoga ženskog hormona estrogena i proporcionalno smanjuju razinu testosterona. Izbjegavaj ovu namirnicu u svakom obliku, kao i proteine dobivene na sojinoj bazi.

Pokušaj izbjeći stresne situacije i, po mogućnosti, spavaj osam sati dnevno. Dobar bioritam povoljno utječe na proizvodnju i uravnoteženost hormona.

Za kraj, neugodnjak za dobar dio muške populacije. Svedi konzumaciju alkohola na minimum, jer taj veseli spoj sabotira sintezu proteina, stimulira pohranjivanje masti, crpi vitamine i minerale, uzrokuje dehidraciju te spušta razinu testosterona. Naime, kad si pijan kao deva, testosteron ti opada i do 25 posto, što bi te stavilo otprilike rame uz rame s Vilibaldom Kovačem iz showa 'Hrvatska traži zvijezdu'.

Pogledaj i video:

:




izvor:tportal.hr

Članak je koristan i napisan je u komičnom obliku - definitivno sam ga htio podijeliti s vama!

Objavljeno 15.06.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija