Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Andreini keksići od rogača (i moje modifikacije u istom :D)

Odlučila sam podijeliti s vama recept za keksiće od rogača koji sam dobila od prijateljice.

Sastojci:

  • 250 g raženog brašna
  • 100 g rogača
  • 125 g maslaca ili margarina (otprilike)
  • 100 g smeđeg šećera (može i malo manje; umjesto šećera može i med ili neki zaslađivač, npr. stevia, ovisno što inače konzumirate)
  • 2 jaja
  • 2 vanilina šećera
  • prašak za pecivo
  • cimet
  • limunova (ili narančina) korica
  • sušeno voće (brusnice, marelice, grožđice...; po želji namočiti u rumu)
  • zobena kaša (1 šalica cca)
  • orasi, lješnjaci, bademi (količina prema želji, nasjeckati na komadiće)

Prvo pomiješati suhe sastojke, dodati maslac/margarin, jaja i zobenu kašu. Dodati sušeno voće i orašaste plodove. Što kraće mijesiti, oblikovati 'valjak' promjera cca 4 cm, zamotati u aluminijsku foliju i pustiti u hladnjaku tijekom noći.

Narezati na ploškice debljine cca 1 cm, poslagati na papir za pečenje i peći 15-17 minuta na 180° C (lako izgore pa treba paziti da ih se ne pusti ni minutu dulje nego što treba).

Dobar tek! :)

 

Moje modifikacije u receptu:

  • nisam stavljala apsolutno ništa zobene kaše/pahuljica, a od orašastih plodova stavila sam malo kikirikija (iz ljuske, naravno ;D) i badema
  • sušeno voće sam namočila u toploj vodi - ne volim rum i ne pijem alkohol :)
  • cimet nisam imala :P
  • vanilin šećer isto nisam imala :D
  • moja topla preporuka vam je da stavite manje šećera nego što piše (ja sam stavila 90 g smeđeg šećera i bilo mi je mrvicu preslatko iako su keksiće svi nahvalili)
  • i još jedna stvar - nisam baš neki ljubitelj smeđeg šećera pa mi malo smeta što u ovim keksićima dominira njegov okus, tako da ću slijedeći put eksperimentirati sa medom :) btw, znam da većina vas zna, ali vrijedi spomenuti još jednom - ono što u kafiću dobijete uz kavu kao smeđi šećer NIJE SMEĐI ŠEĆER :) pravi smeđi šećer ima fina, sitna zrnca, i djeluje kao da je vlažan

Recept modificiran 5. travnja 2012. iako sam keksiće radila prije 2 mjeseca :P :)

Objavljeno 29.02.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija