Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Idealnom ishranom do super rezultata

Dakle...da objavim plan kojeg sam se pridržavao.
Plan se sastoji iz tri perioda(tri mjeseca).Svakog mjeseca se unosi neka vrsta hrane.Za ovaj plan uopšte nije potrebno puno se odricati.
Sastoji se iz 5 obroka dnevno,dvije užine i tri glavna obroka.Jede se svaka tri sata,počev od sedam ujutro do sedam uveče.Ko spava do kasnije nije ni bitno,može jesti kad god,ali svaka tri sata,da bi se hrana dobro izvarila.Najkasnije se jede u 19:00,ni u kom slučaju kasnije.Što ste jeli tad,jeli ste.Nikako ne preskačite doručak,a meni sastavite sami od sljedećih namirnica koje su idealne.


Od voća se jede sve.Neka dnevni maksimum bude 600g.
Možete jesti jabuke,breskve,marelice,nektarine,lubenice,dinje,
grožđe,trešnje,višnje,kruške,šljive,ananas,naranču.....
Banane jesti tri puta nedeljno,mada sam ih ja jeo ponekad i tri puta dnevno,po jednu,umjesto drugog voća.Smokve takođe jesti u manjoj količini.

Od povrća se jede sve osim mahunarki(boranija,grašak,grah),krumpira,soje.
Kasnije drugog i trećeg mjeseca možete polako unositi ovo povrće,ali ne pretjerivati.
Idealno povrće je : rajčica,kupus,blitva,zelena salata,mrkva,celer,
luk,brokula,prokulica,karfiol...itd.
Povrća jesti isto 600g maksimalno dnevno.
Povrće se sprema dinstanjem,kuhanjem ( na pari,u rerni -- u kese za pečenje,bez masti),pečenjem sa malo ulja,maslinovog ekstra djevičanskog.Najbolji način termičkog spremanja povrća je al dente,gdje se povrće ne prekuhava,te ostane maksimalna količina vitamina i nutritijenata.



Ulja i masti(svinjska,biljna) kao i margarini i maslaci : NE
Možete koristiti kašiku i pol maslinovog ulja dnevno ili ulja od sjemenki grožđa.Ulje koristite kao nadjev za salate ili pri kuhanju,gdje je ono zaista potrebno.


Od ovih proizvoda recite zbogom svim pecivima koja su napravljena od rafinisanog brašna.Umjesto toga koristite isključivo integralne proizvode.Najbolja su peciva koja napravite doma od čistog integralnog pšeničnog ili ražanog brašna.Ako nemate vremena da pečete kruh,onda kupite INTEGRALNI.Najbolji su domaći jer mi znamo što u njih stavljamo,ne kupovni u koji osim brašna,vode i kvasca idu i drugi aditivi.Dozvoljeno je 100-150g kruha dnevno.Kasnije umjesto kruha možete koristiti i špagete ili pak integralnu rižu.



Ko njih voli,ovo je dijeta koja ih ne izostavlja.Dovoljno je popiti 600ml mlijeka ili jogurta dnevno.Umjesto 600ml mlijeka,možete pojesti 200g nemasnog-posnog sira ili 120g sira sa 23-25% mliječne masti.
Mliječni proizvodi su jako bitni tjekom dijete zbog kalcijuma,čija se djelotvornost povezuje sa mršavljenjem.



Što se tiče mesa izbacite svinjsko i ostala masna mesa a koristite sljedeće:junetinu,teletinu,piletinu,ćuretinu.
Dnevno pojedite 220g pilećeg ili ćurećeg mesa(najbolje grudi) ili 130-150g junećeg odnosno telećeg.Tek drugog ili trećeg mjeseca možete upotrijebljavat mesne prerađevine,kao parizer,pileća ili ćureća prsa,hrenovke(mala količina 1-2kom) ali ne i suhomesnato.
RIBA:Jedite ribe što više možete,300g po porciji.Odlučite se za plavu ribu,koja obiluje zdravim masnoćama:skušu,tunu,sardelu.A ako jedete i drugu,sve je slobodno ako je pripremate sa malo ulja i soli.
Meso jedite kuvano,dinstano ili pečeno na malo ulja.


Tokom dijete su zabranjeni.Alkohol se ne smije konzumirati.Osim što dehidrira i izludi organizam on sa svojim djelovanjem potiče i apetit,te ima veliku kalorijsku vrijednost (7kcal po gramu,a masti 9kcal/g).Slatkiši,ukoliko vam se naročito jedu,možete pojesti neki integralni keksić(ne 10 neko jedan) ili zamutite mikserom neko voće sa jogurtom i popijte kao šejk za užinu.

Pića:Ne gazirana.Ne nektar. Već oni sa 100%voća,jedna čaša je recimo 200g voća.Ako je granica voća na 600g,onda možete popiti i tri čaše ali onda ne jedite voće.Mislim na kupovne sokove.A za svježe iscijeđenje,gledajte koliko cijedite.Pijte što više vode.

Za prvih 10 dana ove ishrane,izgubit ćete nekih 7-9kg,ali uglavnom to je samo voda.Od iduće sedmice uz odgovarajuću fizičku aktivnost gubit ćete 1-2 kg nedeljno.I što je još važnije,gubit ćete masti ne mišiće.

Objavljeno 21.08.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija