Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Kako napraviti stoj (video)?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Za stoj na rukama postoji jako puno raznih tutoriala na youtubeu i ostalim stranicama, ono što ćete ovdje pročitati, pomoći će vam da ga napravite PRAVILNO. Stoj zahtjeva koncentraciju i svakodnevnu vježbu, zato pokušajte biti što redovitiji u vježbanju ovog zahtjevnog položaja.

Počet ćemo s pozicijom ruku: dlanovi su u širini ramena, lagano okrenuti prema van, težina nam je na jagodicama prstiju i korijenu dlana, tako da možemo lagano balansirati prema naprijed i natrag.

Prva stvar koju moram učiniti jest osvijestiti vlastito tijelo i znati da samo ravni, a to možemo napraviti tako da se naslonimo na zid i podignemo ruke iznad glave. Pokušavamo dotaknuti zid dlanovima, petama i što većom površinom leđa.

Pri izvedbi stoja, često je najveći problem u tome što uspijemo uhvatiti balans, ali pri tome nam leđa nisu ravna, zato stavljamo veliki naglasak na to.

Pokušajte ovu predvježbu: stavite noge na nešto povišeno, ja koristim box budući da je miran i čvrst, a netko tko je napredniji može koristiti veliku pilates loptu. S nogama na boxu pokušajte tijelo što više izravnati kao da imate osjećaj da ste u stoju. Tamo razmišljajte o protrakciji ramena i napravite taj pokret par puta dok ne izravnavate leđa.

Sljedeće što vas čeka je stoj uza zid: odvojite se od zida 30-ak centimetara i podignite se uza zid. Lagano bez žurbe dok ne osjetite da su vam leđa ravna, probajte odvojiti jednu po jednu nogu od zida i zadržati poziciju što je duže moguće. Sjetite se prstiju na podu i probajte balansirati pomoću njih.

Nakon toga, sljedeće što trebate je samo približiti ruke skroz do zida. To možete učiniti dok se još niste bacili u stoj, a možete i dok ste u stoju lagano se približavati uza zid i naslanjati leđa na njega.

Okrenite se u obrnutu stranu i pokušajte se stopalima penjati po zidu do stoja, u ovoj poziciji se nećete osjećati toliko sigurno, ali će vam pomoći pri kontroli tijela u stoju.

Za kraj probajte napraviti stoj bez zida, kada ga uspijete zadržati nekoliko sekundi, probajte polako ravnati leđa i tražiti savršenu, ravnu poziciju.

Sretno svima...i da...izravnajte prste na nogama ;)

Objavljeno 09.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!