Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Balance Air Pad - prednosti vježbanja i primjer vježbi

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Trening balansa uključuje mišićna tkiva, ali jednako tako i zglobove i tetive. Za vježbe koje potiču osjećaj ravnoteže preporučuje se da ih izvodite što sporije, harmonično i kontrolirajući svaki pokret. Na taj način ćete potpuno dokinuti opasnost od ozljeda, ali i uspostaviti tzv. „mind&muscle“ vezu koja pomaže u izvođenju vježbi i aktivaciji potrebnih mišićnih skupina.

Vježbe koje razvijaju balans su prikladne za sve: od profesionalnih sportaša, do rekreativaca, ali i osoba koje imaju sjedilačke poslove, bolove u leđima i premalo se kreću.

Balance Air Pad je vrhunski fitness rekvizit za poboljšanje ravnoteže koji se koristi kao dio treninga, ali i u rehabilitaciji nakon ozljede leđa.

Balance Air Pad

Balance Air Pad je fitness rekvizit koji se treba pronaći u svakom vježbačkom prostoru ili kućnoj teretani gdje vježbači traže kvalitetno pomagalo kojim će povećati snagu i balans.

Trening na nestabilnoj površini daje mišićnom sustavu novu stimulaciju i izazove prilagodbe pa se i rezultati i reakcije vrlo brzo zamjećuju.

Ovaj rekvizit služi za jačanje mišića core, ali i gornjih i donjih mišićnih skupina. Vježbe koje se izvode na balansnom zračnom jastuku jačaju mišiće corea, ravnotežu, koordinaciju i agilnost. Osim toga, ove vježbe imaju pozitivne učinke na položaj kralježnice i ukupno držanje tijela (posturu).

Balance Air Pad je odličan rekvizit za tonus mišića, stabilnost corea, agilnost i mobilnost. Vježbe koje se izvode na njemu odlične su za jačanje zglobova i tetivnog tkiva te u prevenciji ozljeda. Može ga se koristiti za otežavanja izvođenja složenih vježbi poput sklekova. Također, vježbe koje se izvode na Balance Air Padu povećavaju mišićnu snagu trbušnog stupa, balans tijela, a zbog neravne (nazubljene) podloge može ga se koristiti i u masaži i za poticanje cirkulacije.

Različitim intenzitetom punjenja, mijenja se i intenzitet težine izvođenja vježbi na balansnom jastuku: što je više zraka u njemu, to je jastuk tvrđi i stabilniji. S manje zraka je jastuk mekši i nestabilniji, a izvođenje vježbi na njemu je teže jer zahtijeva više stabilizacije i uključivanja dodatnih mišićnih skupina.

Dodatno, prednost Balance Air Pada je njegova kompaktnost, malena težina i malene dimenzije pa ga je jednostavno nositi sa sobom ili imati kod kuće bez zauzimanja puno prostora.

Vježbe koje možete raditi na Balance Air Padu

Vježbe za gornje trbušna mišiće

Lezite na leđa, a Balance Air Pad stavite ispod donjeg dijela leđa. Koljena lagano pogrčite, a stopalima se čvrsto oslonite o pod. Dlanove stavite iza glave ili prekrižene na prsa. Radite lagane kontrakcije podižući gornji dio tijela. Napravite 3 serije po 15-20 kontrakcija.

Vježbe za noge

Stanite s oba stopala na Balance Air Pad, prstima malo okrenutima prema van. Radite čučnjeve: u početnoj uspravnoj poziciji napravite potpuno odručenja, tako da rukama i tijelom činite slovo T- Kako idete u čučanj, približavajte dlanove tako da se u najdonjoj poziciji dlanovi spoje opruženih ruku ispred vaših očiju. Tijekom izvođenja vježbe pazite da imate ravnu kralježnicu i stegnute mišiće trbuha i donjeg dijela leđa. Napravite 3 serije po 10-15 ponavljanja.

Bočni izdržaj – podizanje kukova

Lezite na bok, oslonite se na podlakticu donje ruke o balansni jastuk, a gornjom rukom se primite za struk. Gornje stopalo položite na donje. Podignite kukove u vis dok tijelo ne dođe u ravnu liniju i spustite se natrag. Ponovite vježbu nekoliko puta ležeći na jednom pa na drugom boku. Izdahnite dok se podižete, a udahnite kad se spuštate. Aktivirani su kosi trbušni mišići te donji dio trbuha. Napravite 3 serije po 10-15 ponavljanja za svaku stranu.

Sklekovi

Okrenite se licem prema podu. Oslonite se na nožne prste, a dlanove položite na balansni zračni jastuk. Tijelo držite u ravnoj liniji. Dlanove postavite ispod ramena. Savijajući podlaktice spustite se prsima što bliže jastuku i podu i istim putem se vratite natrag. Izdahnite zrak dok se spuštate, a udahnite dok se dižete. Aktivirani su mišići prsa, tricepsa i corea. Napravite 3 serije po 10-15 ponavljanja.

Podizanje zdjelice

Lezite na leđa, a Balance Air Pad stavite ispod gornjeg dijela leđa, tik do vrata. Pogrčite koljena pod kutem od 45°, a ruke položite uz tijelo. Držeći glavu i stopala na podu dižite kukove u vis tako da tijelo od vrata do koljena bude u ravnoj liniji. Spustite se natrag. U krajnjem gornjem položaju dodatno stisnite mišiće stražnjice. Dok podižete kukove izdahnite zrak, a dok ih spuštate udahnite. U ovoj vježbi aktivirani su mišići stražnjice i stražnje lože. Napravite 3 serije po 10-15 ponavljanja.

Leđnjaci / hiperekstenzija

Lezite na trbuh, a ispod zdjelice stavite Balance Air Pad. Ruke i noge ispružite. Istovremeno podižite i ruke i noge s poda, a težina tijela ostaje na dijelu koji je naslonjen na balansni jastuk. Vratite se u početni položaj pa ponovite vježbu. U podizanju izdišete, a u spuštanju udišete. Aktivirani su mišići donjeg dijela leđa i stražnjice. Napravite 3 serije po 10-15 ponavljanja.

Balance Air Pad možete naručiti u fitness.com.hr web shopu: Balance Air Pad Insportline.

Objavljeno 16.04.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!