Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Zašto trening mora biti raznovrstan?

Image

Renesansni čovjek - simbol svestranosti pojam je koji suvremenog čovjeka inspirira na efikasnost na svim područjima svoga djelovanja. I dok je u nekim davnim vremenima svestranost bila luksuz, danas je to zasigurno potreba koja nam omogućuje uspješno savladavanje svakodnevnih izazova, balansiranje između poslovnih i privatnih obaveza, snalaženje u svijetu preplavljenim informacijama…

Trening

Kako bi trening bio svrsishodan on mora imitirati uvjete života za koji nas uostalom i priprema. A život je nepredvidljiv i raznolik pa bi takav trebao biti i trening. A kakav je to trening?

Naše tijelo ima sposobnost adaptacije. Što to znači prikazat ćemo u dva primjera. Recimo da redovitio trenirate sa opterećenjm u fitness centru, onda vas frendica izazove na trčanje od 5 km. Trening ste više ili manje uspješno odradili međutim usprkos tome što ste u formi zbog svojih redovitih treninga ovaj izvanredni vam izazove upalu mišića zbog kojeg ostanete cijeli vikend u krevetu. Kako je moguća takva reakcija uz redoviti trening? Primjer broj 2. Redovito trčite no jednog dana poželite promjenu i odete na sat aerobika. Slično kao i u prvom primjeru, vaše se tijelo buni pojavom veće ili manje boli u mišićima.

Kako je moguće da utrenirane osobe pri promjeni treninga čak i nižeg intenziteta osjete njegove posljedice. Radi se o već spomenutoj sposobnosti našeg tijela adaptacije na jedan te isti podražaj. Dakle ako želimo biti što spremniji za izazove svakodnevnog života koji se sastoji od trčanja za tramvajem ili djecom, podizanja kutije sa knjigama ili košenja trave, tada naš trening treba sadržavati slične sadržaje.

Trening

Trening je u stvari informacijski proces. Ako tijelu dajete uvijek iste informacije ono će nakon nekog vremena izgubiti pažnju. Ponavljanje iste aktivnosti, istim ritmom, istog trajanja i istog intenziteta uspavljuje vaše tijelo. Ono prelazi na ekonomičan režim rada. Troši manje energije i ne prilagođava se strukturno. Dakle, promjena koju želimo izazvati treningom se ne događa.

Kako bi spriječili adaptaciju, najčešće se poseže za promjenom intenziteta ili narodski rečeno “što teže tim bolje”. No upravo to može biti kobno po naše zdravlje. Više nije uvijek bolje niti pametnije. Tijelo ima svoja ograničenja čijim prečestim prelaskom izlažemo riziku.

Svakako preporučujemo da vaš trening bude bogat raznovrsnim vježbama i kretanjima u svim smjerovima. Skakanje, trčanje, čučnjevi, mrtva dizanja, preskakanje vijače, zgibovi, sklekovi, iskoraci, vježbe s girjama - samo su neke koje možete koristiti u svom treningu.

Za takvu vrstu treninga, potrebna je tenisica koja može odgovoriti na sve zahtjeve koje se stavljaju pred nju.
Reebok Speed TR tenisica ima stabilnu petu koja će vam olakšati podizanje tereta iz čučnja ili mrtvog dizanja, dok je Cordura gornjište dovoljno čvrsto i fleksibilno za efikasno trčanje i skokove svih vrsta.
Niz CrossFit trenera testiralo je Speed TR i zaključili su da je riječ o svestranom modelu koji kombinira sve osobine koje tenisica mora posjedovati za izvršenje svih trenažnih zadataka.
Pametnim odabirom vježbi, ali i sportske obuće vaše tijelo će biti utrenirano po svim mjerljivim domenama fitnesa. Ili možda jednostavnije rečeno, postat ćete svestrani poput renesansnog čovjeka.

Trening

Reebok Speed TR tenisice dostupne su po cijeni od 749,00 kuna u maloprodajnoj mreži Reebok partnera: FitZone by PolleoSport - Arena Zagreb, Intersport, Ferivi, #One Joker Split, Top Sport i Sport & Moda.

 

Objavljeno 14.03.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!