Vivax zdravi i ukusni recepti stvoreni za vas!

Image

Svima nam je poznat osjećaj kada u danu punom obaveza uspijemo osloboditi trenutak samo za sebe, trenutak uz topli napitak, bez mobitela, bez smetanja i ma koliko on kratko trajao ipak nam daje snage da nastavimo dalje.

Znajući koliko su u današnjem ubrzanom životu ti kratki, ali dragocjeni trenutci važni, VIVAX kroz svoju viziju, koja se ogleda u sloganu Stvoren za Vas, pokazuje želju da Vam što više trenutaka učini posebnim. Bilo da radite kolače za svoje najmilije, spremate šalicu čaja ili kave za dragu osobu, VIVAX mali kućanski uređaji olakšavaju te ubrzavaju proces kako bi imali više trenutaka za sebe i svoje bližnje. VIVAX kao hrvatski brand pri razvoju svojih proizvoda prvenstveno ima u vidu potrebe i navike naših domaćica te stvara proizvode modernog i privlačnog dizajna, visoke kvalitete i pristupačne cijene.

Vivax

Trebate ideju što pokloniti nakon ovih blagdana?

Proizvodi poput sokovnika su vrlo koristan i poželjan poklon dragoj osobi. Kupite nekoliko kilograma voća i povrća, stavite veliku mašnu te odmah zajedno isprobajte koliko su sokovi ukusni. Odluka da u ovoj godini pripazimo što jedemo, uz VIVAX sokovnik može postati stvarnost!

Današnja domaćica je navikla na sve blagodati modernog doba, a VIVAX se trudi da tako i ostane te stalnim inovacijama na tržište donosi nove proizvode, ali i osmišlja zdrave recepte koje uz VIVAX male kućanske aparate može pripremiti svatko.

Namaz od humusa (slanutka)

VIVAX preporuka je namaz od humusa (slanutka) koji još zovu „najzdraviji namaz na svijetu“, provjerite kako ga napraviti uz pomoć VIVAX štapnog miksera.

Hummus

Sastojci:

  • 2 žlice sezama
  • 240 g slanutka konzerviranog
  • 100 ml vode iz slanutka
  • 3 žlice soka od limuna
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žlica peršina
  • papar
  • sol

Priprema:

Sezam kratko prepržite na tavi bez masnoće. Pola količine usitnite štapnim mikserom. Vodu iz slanutka kratko prokuhajte I malo ohladite. Slanutak, vodu, sok od limuna i češnjak izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijte glatku masu.
Umiješajte maslinovo ulje, peršin, papar i mljeveni sezam.Namaz stavite u hladnjak I pustite da se dobro ohladi. Poslužite uz zapečeni kruh i pospite sjemenkama tostiranog sezama.

Guacamole umak

Provjerite recept i uz VIVAX sjeckalicu delikatesa je brzo gotova.

Guacamole

Sastojci:

  • 2 avokada
  • 2 žlice soka od limete
  • 2 mlada luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 cherry rajčice
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • 1/2 ljuta papričica
  • 1/2 žličice korijandera
  • sol
  • crni papar mljeveni

Priprema:

Ubacite mladi luk i češnjak u posudu te ih kratkim pritiscima sasjeckajte (maksimalno 10 puta).
Avokado ogulite i očistite od koštice. Dodajte ga u posudu zajedno sa sokom od limete, korijanderom, soli, paprom, maslinovim uljem i ljutom papričicom. Sve to usitnite uz pomoć kratkih pritisaka (10-tak puta), a nakon toga kontinuiranim pritiskom u trajanju od oko 10 sekundi, maksimalno 15.

Kada ste dobili glatki umak, ubacite cherry rajčice te sve još jednom izmiješajte pulsnim načinom rada (maksimalno 10 puta).
Guacamole umak malo ohladite i poslužite uz tortilje, čips, popečeni kruh ili tacose.

Domaći čips od batata i cikle

Neodoljivi čips, prema sljedećem receptu, pripremite uz pomoć Vivax Friteze.

Čips

Sastojci:

  • 3-4 batata (ovisno od količini čipsa koju želite pripremiti)
  • 2 cikle
  • ulje
  • sol
  • režanj češnjaka (suhi ili jako sitno nasjeckan)
  • ružmarin

Priprema:

Povrće operite i osušite te ga stavite sa strane. U maloj posudi sjedite začine; sol, ružmarin i češnjak. dobro ih usitnite. Krumpire i ciklu ogulite i narežite na jako tanke kriške. Za to vam može poslužiti i guljač krumpira.

Upalite fritezu i zagrijte je na 190 stupnjeva. Kada je postignuta željena temperatura, lagano ubacite krumpire (nemojte nikako odjednom svu količinu) .

Pržite ih do zlatne boje, ovisno o debljini na koju ste ih narezali, oko 5 minuta. Kada su gotovi, podignete košaru i ostavite da se ocijedi višak ulja te ih prebacite na tanjur na ubrus. Isti postupak vrijedi i za ciklu. Nju pržite nešto kraće, dok se rubovi ne saviju.

Nakon toga chips začinite mješavinom začina - soli, ružmarina i češnjaka.

Kad se ohlade, poslužite.

Dobar tek!

Na VIVAX web stranici pronađite još puno ukusnih i zdravih recepata koje smo stvorili samo za Vas!

 

Objavljeno 20.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!