Idealan i bez grižnje savjesti: Bezglutenski LCHF kruh

Image

Pred vama je kruh koji zadovoljava pravila LCHF prehrane, ali i one bezglutenske, pa ga mogu jesti i osobe intolerantne na gluten i oboljeli od celijakije.

lchf kruh

Sastojci:

  • 35 g kokosovog brašna
  • 10 g psyllium ljuskica
  • 4 bjelanjka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 prstohvat himalajske soli
  • Malo tople vruće vode

lchf kruh

Postupak:

  1. U posudi pomiješajte suhe sastojke.
  2. Bjelanjke umutite u snijeg pa ih dodajte suhim sastojcima.
  3. U smjesu dodajte jabučni ocat i sve odbro promiješajte.
  4. Dodajte malo vode, ok tijesto ne postane lijepo ljepljivo .
  5. Smjesu oblikujte u oblik kruha ili više malih peciva, po izboru.
  6. Pecite 25 minuta na pećnici prethodno zagrijanoj na 160 stupnjeva, odnosno dok kruh/peciva ne dobiju lijepu boju i koricu.
  7. Po kruhu možete po vrhu posuti i različite sjemenke.

Objavljeno 24.03.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!