Jutarnji nabujak

 jaja

Sigurna sam kako smo svi mi, u želji za dobrim fit izgledom, ipak barem jednom pomislili “opet ta jaja” prije pripreme najvažnijeg obroka u danu - doručka. Ako izuzmemo činjenicu da su jaja bogat izvor proteina i da nas drže sitima dugi niz sati, mogu postati dosadna ako ih uzmemo zdravo za gotovo. Nakon tjedan - dva simpatičnog, ali strogog režima prehrane koju sam dobila na služenje od svoje trenerice postalo mi je jasno kako se moram poigrati namirnicama i njihovom pripremom ako ovo želim pretvoriti u stil života, a ne samo još jednu propalu dijetu.

jaja

 

I tako je krenulo… Dijeta je postala dragocjeno vrijeme provedeno u kuhinji iz koje su počele izlaziti fine stvari, koje uz to što čine da se okusni pupoljci smiju, imaju za posljedicu i zadovoljni smiješak pri pogledu u ogledalo. Plan prehrane ostao je u okvirima zadanog, s tek ponekim izmjenama koje  čine da se osjećam slobodno. A svi dobro znamo kako je osjećaj slobode ključan za uspjehe, naročito one najteže! 

Kakav ti je post? 
bila sam kod nutricioniste ,sad sam na nekoj dijeti pa gledam sta mogu uklopiti sta se slaze,imate dobre recepte ali ja dok se ne zavrsi ta dijeta nemih prekrsila pravila,ali ponesto zapisem pa cu kasnije pripremati.Hvala u svakom slucaju i pozdrav!
Brankica01
11.07.18. u 16:07
line
Ako smijem pitati, o kakvoj dijeti se radi i što od ovih sastojaka krši pravila iste? :)
Gym_girl
12.07.18. u 14:04
line
2 Komentara
Zadnji postovi od sit_nica:
  • Brzač - super brzi kolač x 24
    Koliko vas misli da je "crnac bez jaja" sasvim blesavo ime za kolač? Nedavno smo objavljivale fotku veganske verzije tog kolača na našem Instagram profilu i zapravo po prvi put osvijestile kako je naziv skroz neprikladan, pomalo rasistički  i zasigurno smiješan većini ljudi koja ga čuje po prvi put. Vodile smo žustru raspravu o tome je li etički napisati u opisu slike "crnac bez jaja postao je vegan", i iako se radi o kolaču odlučile smo da nije uopće zabavno. Od tada stalno zamišljam kako bi bi...
  • Može jedan RAWffaello?! x 16
    Pješčana plaža, kokos, predivno prozirno plavo more koje miluje bijeli pijesak i zgodna žena koja uživa u svemu tome… Svi znamo dobro uhodanu reklamu još poznatije slatke kuglice od kokosa, ukusne bijele kreme, hrskave ovojnice i pre finog badema u sredini. Iskreno, sline mi cure samo dok pišem ovo i ne mogu se odvojiti od misli kako mi je dućan blizu i kako želim taj Raffaello odmah sada. Umjesto da ga jednostavno kupim, odlučila sam počastiti svoje nepce nekim malo drugačijim Raffaellom, bolje...
  • A što kad nam se jedu burgeri?! x 9
    Pobornik sam onoga da treba slušati dijete koje čuči u nama, naročito kad odrastemo i nemamo neke velike ljude koji nam stoje nad glavom i to nam brane ili misle da imaju bolje rješenje, zdraviji obrok, pametniju opciju...Pa što onda kad nam se jede burger, a zdravo se hranimo? Jednostavno pojedemo burger! Recept za oko 5 burgera:100 g kuhanog graha 100 g kuhane kvinoje100 g kuhanog boba1 cikla 1 luk i 2 češnja češnjaka1 žlica lanenih, chia i bučinih sjemenki kumin, kajenski papar, sol, chilli,...
  • Malo drugačiji banana bread x 21
    Crne banane nam često ne izgledaju baš najprivlačnije, a zapravo se iza crne neugledne kore krije prava eksplozija slatkog okusa. Iako se one u originalu, odnosno u zemljama iz kojih potječu beru i jedu malene i zelene u ovom našem društvu navikli smo da su veće i uvijek na policama dućana biramo one najžuće. Kad šećer nije nešto što konzumiraš upravo su te malo crnije banane tvoj najbolji prijatelj za izradu slastica. RECEPT 2 1/2 šalice pirovih pahuljica 1 veća ili 2 manje banane prsto...