Zobeno-sirni nabujak

Ovaj nabujak možete pripremiti u klasičnom pravokutnom kalupu, no ja sam ga pekla u kalupu za kruh jer sam radila s pola smjese. Jaja ne morate razdvajati, no u tom slučaju ćete dobiti nešto kompaktniji nabujak.

Ukoliko ne volite slanu varijantu, pripremite slatku. Izostavite sol, dodajte malo sladila i koricu limuna, a možete i jednu naribanu jabuku. Ako ne volite zobene pahuljice, upotrijebite neke druge ili cornflakes..

Pripremite:

3 jaja

malo soli

500g posnog sira

200ml grčkog jogurta (ili vrhnja)

100g zobenih pahuljica

 

Pećnicu zagrijte na 200C.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite s malo soli, a žumanjke istucite sa sirom i jogurtom.

U smjesu od žumanjaka dodajte zobene pahuljice i zatim lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Izlijte u kalup i pecite 35-40 minuta.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
57
1
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija