Zobeno-sirni nabujak

  • 0 komentara
  • 50 x
  • četvrtak, 31 siječnja, 2019. u 05:44

Ovaj nabujak možete pripremiti u klasičnom pravokutnom kalupu, no ja sam ga pekla u kalupu za kruh jer sam radila s pola smjese. Jaja ne morate razdvajati, no u tom slučaju ćete dobiti nešto kompaktniji nabujak.

Ukoliko ne volite slanu varijantu, pripremite slatku. Izostavite sol, dodajte malo sladila i koricu limuna, a možete i jednu naribanu jabuku. Ako ne volite zobene pahuljice, upotrijebite neke druge ili cornflakes..

Pripremite:

3 jaja

malo soli

500g posnog sira

200ml grčkog jogurta (ili vrhnja)

100g zobenih pahuljica

 

Pećnicu zagrijte na 200C.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite s malo soli, a žumanjke istucite sa sirom i jogurtom.

U smjesu od žumanjaka dodajte zobene pahuljice i zatim lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Izlijte u kalup i pecite 35-40 minuta.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Keto palačinkice od samo dva sastojka x 3
    Svi oni koji paze na prehranu i često jedu jaja i posni sir, vjerojatno periodički dožive zasićenje. Ove su palačinkice idealne u takvim situacijama. No, nemojte očekivati teksturu klasičnih američkih palačinki jer ovdje nema nikakvog brašna. Dobit ćete lagane sirne palačinkice koje možete peći veće pa ih upotrijebiti umjesto tortilja i u njih umotati meso i povrće. Ovaj put sam radila slatku varijantu pa sam dodala sladilo i cimet, ali ako želite slane dodajte samo prstohvat soli. Za 10 mal...
  • Čokoladna heljdina kaša s narančama x 11
    Jako volim toplu čokoladu s chilijem ili kajenskim paprom pa me to inspriralo da napravim ovu slatku heljdinu kašu. Dodatke možete birati prema vlastitom ukusu i naravno izostaviti kajenski papar, ako ne želite taj dodatni "kick". Ovaj je recept bezglutenski i prikladan za vegane. Pripremite, za 2 zdjelice: 100g heljdine kaše oko 3dl vode 2-3 žlice kakao praha pola žličice cimeta prstohvat himalajske soli prstohvat kajenskog papra sladilo po želji ili sirup od datulja 1-2dl kokosova ...
  • Dimljeno-slatki orasi x 2
    Ako niste disciplinirani, nemojte pripremati ove orahe. :) To pišem u najboljoj namjeri jer se radi o velikoj napasti, sličnoj mojim već objavljenim slanim bademima. Umjesto oraha možete upotrijebiti bademe ili neke druge orašaste plodove, te dodati neke druge začine umjesto ovih koje sam ja odabrala. Osim kao klasična grickalica ovi su orasi odlični i kao posip za salate i razne priloge. Pripremite: 300g oraha 1 bjelanjak 1 žličicu himalajske soli  1 žličicu dimljene paprike 1/4 žličic...
  • Prosena kaša s jabukama i orasima x 12
    Proso su mnogi doživljavali hranom za papige ili hrčke, no to je sjajna žitarica bogata vlaknima i proteinima, željezom, snižava kolesterol, pomaže kod izlučivanja tekućine, a ne sadrži gluten pa je stoga idealna za one koji ga izbjegavaju. Upravo zbog toga postaje sve popularnija i sve je veći broj recepata s tim divnim zrncima. Može se pripremiti na bezbroj načina, u raznim slatkim i slanim kombinacijama. Meni je proso odlično u slatkim kašama za doručak, ali i slanim prilozima pa ću objavi...