Spicy zapečena brokula

Sigurna sam da se i vama ponekad dogodi da vam se brokula "vuče" po hladnjaku i da ne znate što biste s njom. Meni je ovaj kvazi složenac odličan jer se može kombinirati bilo što, šunka, ostatak pečenja, kobasice, špek.. Što god vam se uklapa u način prehrane. Povrće isto možete mijenjati prema vlastitom ukusu - cvjetaču, korabu, tikvice...

Pripremite:

500g brokule

2 domaće ljute kobasice za kuhanje

2 jaja

3-4 žlice grčkog jogurta, vrhnja ili posnog sira

himalajsku sol

papar

đumbir u prahu

kurkumu

chili

 

Brokulu očistite i kratko skuhajte u uzavreloj slanoj vodi. Ocijedite. Kobasice narežite na kolutiće, pomiješajte s brokulom. Rasporedite u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.

Istucite jaja, grčki jogurt, dodajte začine (količinu odredite ovisno o tome koliko ljuto i začinjeno volite). Zapecite 25 min u pećnici, zagrijanoj na 200C. Poslužite uz salatu po želji.

 

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Krem juha od povrća x 12
    Ova lagana krem juha odlična je zamjena za klasične krem juhe, koje se pripremaju sa zaprškama ili zgušnjavaju krumpirom. Ja sam upotrijebila malo zobenog vrhnja i nisam je dodatno zgušnjavala, no vi možete upotrijebiti mljevene zobene pahuljice. Pripremite: 2 srednje velike mrkve 2 korijena peršina 1 glavicu luka 1 manji korijen celera 1 manju glavicu brokule 1 manju glavicu cvjetače himalajsku sol svježe mljeveni papar  majčinu dušicu 100ml zobenog ili običnog vrhnja za kuhanje  ...
  • Pile na saft s noklicama x 8
    Svi imamo neki comfort food ili najdraže jelo, a jedno od takvih meni je pile na saft s noklicama. Noklice naravno možete preskočiti i pripremiti neki drugi prilog, ali meni je mama ovaj saft uvijek radila baš s noklicama pa ga upravo tako najčešće jedem. Moja mama saft ponekad radi bez luka, kako bi bio laganiji pa sam napisala obje verzije. Ako izostavite noklice, ovo jelo prikladno je za LCHF način prehrane. Pripremite: 1 veće pile ili iskombinirajte batke, zabatke i bijelo meso himalaj...
  • Crna leća sa šparogama x 7
    Jeste li ikad isprobali crnu leću? Nazivaju je još i beluga lećom jer njezina crna zrna podsjećaju na taj poznati kavijar. Meni je ukusna i draga poput svake leće, ali je nešto atraktivnija ili bolje rečeno neobičnija obzirom da je crne boje. U odnosu na druge vrste leće ima otporniju opnu pa bolje zadržava oblik tijekom kuhanja i nešto duže se može čuvati kuhana u hladnjaku zbog čega je idealna za jela koja pripremate unaprijed. Crna leća ipak ispušta svoje crnilo tijekom kuhanja pa će to u...
  • Bezglutenski keksi s komadićima čokolade x 10
    Nekoliko meni dragih osoba ima problema s intolerancijom na gluten pa se trudim osmisliti recepte koji im mogu poslužiti, pogotovo u situacijama kada žele neke klasične recepte zamijeniti bezglutenskim. Takav je i ovaj recept za svima poznate chocolate chip cookies ili kekse s komadićima čokolade. Upotrijebila sam Alnavit Bio Saatenbrot bezglutensku mješavinu za kruh, kupljenu u Muelleru, no recept funkcionira i s mješavinom iz Lidla. Znam, recept je specifičan jer zahtijeva to brašno, ali vj...