Spicy zapečena brokula

Sigurna sam da se i vama ponekad dogodi da vam se brokula "vuče" po hladnjaku i da ne znate što biste s njom. Meni je ovaj kvazi složenac odličan jer se može kombinirati bilo što, šunka, ostatak pečenja, kobasice, špek.. Što god vam se uklapa u način prehrane. Povrće isto možete mijenjati prema vlastitom ukusu - cvjetaču, korabu, tikvice...

Pripremite:

500g brokule

2 domaće ljute kobasice za kuhanje

2 jaja

3-4 žlice grčkog jogurta, vrhnja ili posnog sira

himalajsku sol

papar

đumbir u prahu

kurkumu

chili

 

Brokulu očistite i kratko skuhajte u uzavreloj slanoj vodi. Ocijedite. Kobasice narežite na kolutiće, pomiješajte s brokulom. Rasporedite u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.

Istucite jaja, grčki jogurt, dodajte začine (količinu odredite ovisno o tome koliko ljuto i začinjeno volite). Zapecite 25 min u pećnici, zagrijanoj na 200C. Poslužite uz salatu po želji.

 

 

Objavljeno 30.04.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija