Pomfri od tikvica (LCHF)

Ako ste ljubitelj tikvica poput mene, onda vjerojatno stalno smišljate nove načine pripreme ovog voća. Da, kulinarski su povrće i tako se pripremaju, ali tikvice su zapravo voće. Iako su meni najdraže same, samo lagano prodinstane s malo maslinova ulja, često pripremam i razne vrste polpeta, lazanje i mnoga druga jela.

Radi brata i njegove cure, koji se hrane po LCHF principima ovaj put sam pripremila pomfri od tikvica, s bademima i parmezanom. Ako ne želite koristiti parmezan, upotrijebite samo bademe, ali možete dodati i malo mljevenog lana, sezama, čak i whey bez okusa.

Pripremite:

2 srednje velike tikvice

2 jaja

80g parmezana

100g mljevenih badema

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

pola žličice crvene paprike ili kurkume

žlicu maslinova ulja

 

Pećnicu zagrijte na 220C. Tikvice operite i narežite na prutiće. Umočite svaki u jaje pa u mješavinu badema, parmezana i začina. Slažite na papir za pečenje premazan žlicom maslinova ulja.

Pecite 15 do 20ak minuta, da pozlati. Poslužite s jelom po izboru. Ja sam pripremila salatu od krastavaca i polpete s rajčicom i mozzarellom, koje sam već objavila na Fitness.com.hr.

Pomfri možete poslužiti i uz neku salsu ili umak od vrhnja i vlasca.

 

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
35
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija