Pogačice s posnim sirom i maslinama

Svima nama se ponekad dogodi da u zadnji tren dobijemo goste ili zatrebamo nešto kruhasto, a niti jedna trgovina ne radi. Ove pogačice idealne su za takve situacije. Ne moraju se dizati već se odmah peku, a većina nas koji pazimo na prehranu uvijek kod kuće imamo posnog sira pa ih nije teško zamijesiti.

Pogačice ne morate puniti maslinama, možete ih peći bez ičega, kao klasična peciva. Meni su ovakve odgovarale uz nareske koje smo posluživali tijekom blagdana.

Pripremite:

300g glatkog brašna

250g posnog sira

75g maslaca

1 prašak za pecivo

1 žličicu soli

masline

1 jaje za premaz


Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte posni ili obični svježi sir i otopljeni maslac. Dobro izmijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Trgajte komade tijesta, oblikujte u loptice i u svaku utisnite maslinu. Malo ih spljoštite pa slažite na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Masline možete i nasjeckati pa dodati u smjesu, kad mijesite pogačice.


Premažite jajetom. Pecite na 180C 15ak minuta, dok ne pozlate. (Možete ih prije pečenja posipati sjemenkama po želji.)

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • LCHF tiramisu torta x 30
    Tiramisu ili volite ili ne volite. Znam da mnogima ne paše kava u slasticama, a ukoliko ste takvi, kavu u ovom receptu preskočite i zamijenite je nekim voćnim sokom ili likerom, ako vam to vaša prehrana dopušta. To onda više i nije tiramisu, ali bit će neka vaša varijanta torte sa sirom. U ovoj torti je krema bez jaja, no oni koji se hrane po LCHF principu i htjeli bi kremu s jajima, neka se strpe do idućeg recepta za slasticu s takvom kremom. Za biskvit promjera 20cm, pripremite: 4 srednje ...
  • Teletina iz pećnice i ratatouille x 5
    Teletina je meso za koje me uz piletinu najčešće pitate. Kako je marinirati, peći, s čime je kombinirati. S teletinom se mnogo toga dobro slaže - kadulja i češnjak, ružmarin i limun, timijan, razni "obični", ali i egzotični začini. Ovaj put sam je marinirala na poprilično jednostavan način - u ulju, mješavini soli, papra i dimljene paprike. Dodala sam luk i češnjak te je pekla u pećnici. Kad u pećnici pečete čisto meso, bez kosti, imajte na umu da je vrijeme pečenja kraće. Meso s kosti pecite...
  • Tortille s kuhanom piletinom i povrćem x 13
    Ovo jelo nastalo je prvo kao salata od kuhane piletine, no ponekad je iskoristim kao punjenje za tortille. Smjesu sam povezala Goldessa namazom, koji mi se pokazao kao odlična zamjena za kiselo vrhnje, majonezu i slične umake kakve mnogi najčešće stavljaju u ovakve salate. Pripremite, za 4 osobe: 2 pileća filea pola žličice soli prstohvat svježe mljevenog papra dimljenu crvenu papriku (otprilike 1 ravnu žličicu) 1 crvenu papriku 1 žutu papriku 1 zelenu papriku 1 srednje veliku glavicu...
  • LCHF torta sa šumskim voćem x 15
    Moja prijateljica Antonija hrani se prema LCHF principu. Budući da Antonija voli LCHF kolače, a ja volim Antoniju, onda zbog nje ponekad smišljam različite LCHF slastice. Tijekom jednog našeg druženja i n-te diskusije o kolačima, nastala je ova torta. Ima nekoliko komponenti i radi toga baš i nije jednostavna niti brzo gotova. Naime, žele od šumskog voća mora se dugo stiskati, zbog čega vam preporučam da njega pripremite prvog. Možete čak i dan ranije.  Preporučam da detaljno proučite recep...