Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Pile s pečenom tikvom i ciklom

Pripremite:

1 srednje veliko pile

sol

1 neprskani limun ili grejp

1 glavicu češnjaka, prerezanu po sredini

1 žlicu dimljene paprike

1 žlicu meda

1 žlicu vode

1 srednje veliku Hokkaido tikvu

4 sirove cikle (ako imate kuhanu, samo je narežite i dodajte uz meso i tikvu)

žličicu nasjeckanog suhog ružmarina

sol

svježe mljeveni papar

Pile izvadite iz hladnjaka bar pola sata prije pečenja. Dobro ga nasolite izvana i iznutra. U unutrašnjost pileta stavite prepolovljeni limun ili grejp  i sav češnjak. Ako imate kuharski konac, približite i svežite batke.

Stavite u nauljenu veliku tepsiju od pećnice, u pećnicu zagrijanu na 200-220C i pecite oko sat vremena. Ako je potrebno, podlijte s malo vode ili bijelog vina.

Dok se pile peče, ogulite i narežite ciklu na manje komade nego što ćete narezati tikvu. Tikva je mekša i brže pečena.

Hokkaido tikvu operite, očistite od koštica i narežite na kocke. Ne morate je guliti. Posolite, popaprite povrće, posipajte ga nasjeckanim ružmarinom.

Nakon što se pile peklo sat vremena, izvadite tepsiju iz pećnice i oko pileta rasporedite povrće. Pecite još 20ak  minuta.

Pomiješajte dimljenu papriku, med i vodu, zatim time premažite cijelo pile. Med gori i stoga kožica tamni pa nemojte pile premazati prerano.

Poslužite uz zelenu salatu ili još jedan prilog, poput salate od heljde i lješnjaka.

 

Objavljeno 31.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija