LCHF peciva od badema i sjemenki

Pripremite, za 5 peciva:

200g badema samljevenih u brašno
2 žlice mljevenog lana
2 žlice mljevenih sjemenki suncokreta
2 žlice psylliuma
2 žlice ulja ili masnoće po izboru
1 uvrh punu žličicu praška za pecivo
1 žlicu jabučnog octa
pola žličice himalajske soli
3 jaja + 1 za premazivanje
2-3 žlice vrele vode


Pomiješajte mljevene bademe, sjemenke i psyllium. Važno je da sve bude samljeveno poput brašna pa preporučam da upotrijebite mlinac za kavu ili jak multipraktik. Možete dodati i neke začine po želji - suhi češnjak, chilli papričice,... Dodajte prosijani prašak za pecivo, jabučni ocat i ulje. Posolite, dobro promiješajte. Ulijte vrelu vodu pa istučena jaja. Ujednačite smjesu.

(Ako želite da peciva budu rahlija, razdvojite jaja i bjelanjke istucite u snijeg pa ga na kraju lagano umiješajte u smjesu od badema.)


Ostavite tijesto da stoji 10ak minuta. Trebalo bi biti ljepljivo, ali biste njime ipak trebali dobro baratati.
Žlicom grabite hrpice i oblikujte rukama pa slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Od ove količine dobite ćete 5-6 peciva. Peciva premažite jajetom pa posipajte sjemenkama. Pecite 25-30min u pećnici zagrijanoj na 200C.

 

 

Kakav ti je post? 
Izgledaju prefino!
ZorroRi
03.10.16. u 09:28
line
Hvala! :) Zadovoljna sam kako je uspjelo. Oko mene hrpa ljudi na LCHF pa malo radi njih eksperimentiram. :)
maja_jduo
05.10.16. u 13:37
line
Super mi se ovo cini! A cemu sluzi ocat u u receptu? :)
belfegora
14.12.18. u 08:50
line
3 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Krem juha od povrća x 12
    Ova lagana krem juha odlična je zamjena za klasične krem juhe, koje se pripremaju sa zaprškama ili zgušnjavaju krumpirom. Ja sam upotrijebila malo zobenog vrhnja i nisam je dodatno zgušnjavala, no vi možete upotrijebiti mljevene zobene pahuljice. Pripremite: 2 srednje velike mrkve 2 korijena peršina 1 glavicu luka 1 manji korijen celera 1 manju glavicu brokule 1 manju glavicu cvjetače himalajsku sol svježe mljeveni papar  majčinu dušicu 100ml zobenog ili običnog vrhnja za kuhanje  ...
  • Spicy zapečena brokula x 8
    Sigurna sam da se i vama ponekad dogodi da vam se brokula "vuče" po hladnjaku i da ne znate što biste s njom. Meni je ovaj kvazi složenac odličan jer se može kombinirati bilo što, šunka, ostatak pečenja, kobasice, špek.. Što god vam se uklapa u način prehrane. Povrće isto možete mijenjati prema vlastitom ukusu - cvjetaču, korabu, tikvice... Pripremite: 500g brokule 2 domaće ljute kobasice za kuhanje 2 jaja 3-4 žlice grčkog jogurta, vrhnja ili posnog sira himalajsku sol papar đumbir u p...
  • Pile na saft s noklicama x 8
    Svi imamo neki comfort food ili najdraže jelo, a jedno od takvih meni je pile na saft s noklicama. Noklice naravno možete preskočiti i pripremiti neki drugi prilog, ali meni je mama ovaj saft uvijek radila baš s noklicama pa ga upravo tako najčešće jedem. Moja mama saft ponekad radi bez luka, kako bi bio laganiji pa sam napisala obje verzije. Ako izostavite noklice, ovo jelo prikladno je za LCHF način prehrane. Pripremite: 1 veće pile ili iskombinirajte batke, zabatke i bijelo meso himalaj...
  • Crna leća sa šparogama x 7
    Jeste li ikad isprobali crnu leću? Nazivaju je još i beluga lećom jer njezina crna zrna podsjećaju na taj poznati kavijar. Meni je ukusna i draga poput svake leće, ali je nešto atraktivnija ili bolje rečeno neobičnija obzirom da je crne boje. U odnosu na druge vrste leće ima otporniju opnu pa bolje zadržava oblik tijekom kuhanja i nešto duže se može čuvati kuhana u hladnjaku zbog čega je idealna za jela koja pripremate unaprijed. Crna leća ipak ispušta svoje crnilo tijekom kuhanja pa će to u...