LCHF peciva od badema i sjemenki

Pripremite, za 5 peciva:

200g badema samljevenih u brašno
2 žlice mljevenog lana
2 žlice mljevenih sjemenki suncokreta
2 žlice psylliuma
2 žlice ulja ili masnoće po izboru
1 uvrh punu žličicu praška za pecivo
1 žlicu jabučnog octa
pola žličice himalajske soli
3 jaja + 1 za premazivanje
2-3 žlice vrele vode


Pomiješajte mljevene bademe, sjemenke i psyllium. Važno je da sve bude samljeveno poput brašna pa preporučam da upotrijebite mlinac za kavu ili jak multipraktik. Možete dodati i neke začine po želji - suhi češnjak, chilli papričice,... Dodajte prosijani prašak za pecivo, jabučni ocat i ulje. Posolite, dobro promiješajte. Ulijte vrelu vodu pa istučena jaja. Ujednačite smjesu.

(Ako želite da peciva budu rahlija, razdvojite jaja i bjelanjke istucite u snijeg pa ga na kraju lagano umiješajte u smjesu od badema.)


Ostavite tijesto da stoji 10ak minuta. Trebalo bi biti ljepljivo, ali biste njime ipak trebali dobro baratati.
Žlicom grabite hrpice i oblikujte rukama pa slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Od ove količine dobite ćete 5-6 peciva. Peciva premažite jajetom pa posipajte sjemenkama. Pecite 25-30min u pećnici zagrijanoj na 200C.

 

 

Kakav ti je post? 
Izgledaju prefino!
ZorroRi
03.10.16. u 09:28
line
Hvala! :) Zadovoljna sam kako je uspjelo. Oko mene hrpa ljudi na LCHF pa malo radi njih eksperimentiram. :)
maja_jduo
05.10.16. u 13:37
line
Super mi se ovo cini! A cemu sluzi ocat u u receptu? :)
belfegora
14.12.18. u 08:50
line
3 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • "Snickers" zobena kaša x 15
    Ja sam u onoj skupini čudaka koji ne vole kikiriki i maslac od kikirikija. No, volim Snickers pa sam pomislila da bih možda trebala dati priliku nekoj kombinaciji koja nalikuje toj čokoladici - i jako mi se svidjela. Upotrijebila sam kakao prah, a vi možete upotrijebiti whey s okusom čokolade i dodati i nasjeckanu čokoladu, ako vam se to uklapa u kalorijski unos. S obzirom da mene maslac od kikirikija automatski asocira na PB&J sendviče, koji se najčešće jedu s pekmezom od jagoda, kašu sam uk...
  • Dinstane prokulice s ljutim kobasicama x 6
    Jako volim prokulice, ali ponekad mi dosade klasični načini pripreme, gdje se prokulice uglavnom kuhaju i peku cijele ili prepolovljene. Ovako dinstane, narezane na trakice, jako su ukusne, a i mogu se zapeći na tavi, da listići budu hrskavi. Umjesto kobasice možete upotrijebiti prepečeni špek, šunku ili pršut. Pripremite, za 4 osobe: 2 male glavice ljutike 2 režnja češnjaka 500g prokulica 1 ljutu domaću kobasicu za kuhanje himalajsku sol pola žličice kurkume malo dimljene paprike   ...
  • Keto palačinkice od samo dva sastojka x 23
    Svi oni koji paze na prehranu i često jedu jaja i posni sir, vjerojatno periodički dožive zasićenje. Ove su palačinkice idealne u takvim situacijama. No, nemojte očekivati teksturu klasičnih američkih palačinki jer ovdje nema nikakvog brašna. Dobit ćete lagane sirne palačinkice koje možete peći veće pa ih upotrijebiti umjesto tortilja i u njih umotati meso i povrće. Ovaj put sam radila slatku varijantu pa sam dodala sladilo i cimet, ali ako želite slane dodajte samo prstohvat soli. Za 10 mal...
  • Čokoladna heljdina kaša s narančama x 13
    Jako volim toplu čokoladu s chilijem ili kajenskim paprom pa me to inspriralo da napravim ovu slatku heljdinu kašu. Dodatke možete birati prema vlastitom ukusu i naravno izostaviti kajenski papar, ako ne želite taj dodatni "kick". Ovaj je recept bezglutenski i prikladan za vegane. Pripremite, za 2 zdjelice: 100g heljdine kaše oko 3dl vode 2-3 žlice kakao praha pola žličice cimeta prstohvat himalajske soli prstohvat kajenskog papra sladilo po želji ili sirup od datulja 1-2dl kokosova ...