LCHF peciva od badema i sjemenki

Pripremite, za 5 peciva:

200g badema samljevenih u brašno
2 žlice mljevenog lana
2 žlice mljevenih sjemenki suncokreta
2 žlice psylliuma
2 žlice ulja ili masnoće po izboru
1 uvrh punu žličicu praška za pecivo
1 žlicu jabučnog octa
pola žličice himalajske soli
3 jaja + 1 za premazivanje
2-3 žlice vrele vode


Pomiješajte mljevene bademe, sjemenke i psyllium. Važno je da sve bude samljeveno poput brašna pa preporučam da upotrijebite mlinac za kavu ili jak multipraktik. Možete dodati i neke začine po želji - suhi češnjak, chilli papričice,... Dodajte prosijani prašak za pecivo, jabučni ocat i ulje. Posolite, dobro promiješajte. Ulijte vrelu vodu pa istučena jaja. Ujednačite smjesu.

(Ako želite da peciva budu rahlija, razdvojite jaja i bjelanjke istucite u snijeg pa ga na kraju lagano umiješajte u smjesu od badema.)


Ostavite tijesto da stoji 10ak minuta. Trebalo bi biti ljepljivo, ali biste njime ipak trebali dobro baratati.
Žlicom grabite hrpice i oblikujte rukama pa slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Od ove količine dobite ćete 5-6 peciva. Peciva premažite jajetom pa posipajte sjemenkama. Pecite 25-30min u pećnici zagrijanoj na 200C.

 

 

Kakav ti je post? 
Izgledaju prefino!
ZorroRi
03.10.16. u 09:28
line
Hvala! :) Zadovoljna sam kako je uspjelo. Oko mene hrpa ljudi na LCHF pa malo radi njih eksperimentiram. :)
maja_jduo
05.10.16. u 13:37
line
Super mi se ovo cini! A cemu sluzi ocat u u receptu? :)
belfegora
14.12.18. u 08:50
line
3 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Brinirana purica (citrusna marinada) x 4
    U vrijeme blagdana gotovo svi pečemo perad, a najčešće patku ili puricu. Mnogi se žale na suhu puretinu i nedovoljno okusa, a upravo se briniranjem to može izbjeći. O tome sam kratko pisala u prethodnom tekstu o pečenju mesa, ali nisam napisala omjere pa ću o tome detaljnije u ovom postu. Možda će vam to djelovati kao previše posla, ali nećete požaliti.  Kada se purica potopi u marinadu, osmozom će u meso ući sol i začini te će purica biti sočna i bogata okusima koje ste kombinirali u vašoj m...
  • Čokoladne Speculaas kuglice x 10
    Ne znam kako vi, ali ja obožavam Speculaas kekse. Za ove kuglice možete upotrijebiti baš Speculaas, ali i bilo koje kekse s maslacem ili aromom maslaca, a zatim dodati začine koje inače sadrže Speculaas keksi - đumbir, cimet, muškatni oraščić, klinčić.. Pripremite, za 20ak kuglica: 100g tamne čokolade 4-5 žlica slatkog vrhnja 100g Speculaas keksa ili običnih keksa po želji    Čokoladu otopite sa slatkim vrhnjem, na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Kekse sameljite u multipraktiku. Pomiješa...
  • Blagdanska čokoladna torta x 10
    Cimet, klinčić, muškatni oraščić, vanilija, jabuke, naranče, rum... Sve su to arome i okusi koji me podsjećaju na blagdane. Zato sam ih kombinirala u ovoj torti s bogatom čokoladnom kremom. Ako ne želite raditi kremu i hoćete smanjiti kalorije, možete ispeći samo biskvit. On funkcionira kao samostalan kolač jer je aromatičan i sočan. Ne treba mu ništa, ali ja ga ipak malo poškropim rumom ili likerom od naranče. Pripremite, za kalup od 26cm: 5 jaja 120g kokosova šećera 200g fino mljevenih b...
  • Pikantne prokulice x 22
    Prokulice su jedno od onih povrća koje volite ili mrzite. Ja ih jako volim i najčešće ih jedem samo skuhane i prelivene maslinovim uljem ili prepečene s pancetom. Ovaj put radila sam malo drukčiju varijantu, koja se mojim ukućanima jako svidjela. S obzirom da je prilog bio još i krumpir i razne salate, nisam radila veliku količinu prokulica pa to imajte na umu ako su vam prokulice jedini prilog. Za 4 osobe pripremite: 500g prokulica par žlica maslinova ulja svježe mljeveni šareni papar so...