Čokoladna heljdina kaša s narančama

  • 0 komentara
  • 13 x
  • ponedjeljak, 11 veljače, 2019. u 06:21

Jako volim toplu čokoladu s chilijem ili kajenskim paprom pa me to inspriralo da napravim ovu slatku heljdinu kašu.

Dodatke možete birati prema vlastitom ukusu i naravno izostaviti kajenski papar, ako ne želite taj dodatni "kick". Ovaj je recept bezglutenski i prikladan za vegane.

Pripremite, za 2 zdjelice:

100g heljdine kaše

oko 3dl vode

2-3 žlice kakao praha

pola žličice cimeta

prstohvat himalajske soli

prstohvat kajenskog papra

sladilo po želji ili sirup od datulja

1-2dl kokosova mlijeka ili nekog drugog po želji

3 žlice nasjeckanih oraha

1 veću naranču

 

Stavite vodu da uzavri pa dodajte heljdinu kašu. Ostavite da se kuha 10-15 minuta. Zatim maknite s vatre pa dodajte još vode ili kokosovo mlijeko, ako volite kremastije. Umiješajte kakao prah, začine i zasladite po želji.

Naranču ogulite, narežite na kolutove. (Dio možete narezati i na komadiće.) Na tavi zagrijte malo sirupa od datulja ili  meda. Dodajte naranče i kratko propirjajte. Poslužite kašu s narančama i  sjeckanim orasima.

Ako želite, možete dodati i kockicu-dvije nasjeckane čokolade, a umjesto sirupa od datulja možete upotrijebiti Zero topping s okusom karamela.

 

 

 

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Bezglutenski keksi s komadićima čokolade x 8
    Nekoliko meni dragih osoba ima problema s intolerancijom na gluten pa se trudim osmisliti recepte koji im mogu poslužiti, pogotovo u situacijama kada žele neke klasične recepte zamijeniti bezglutenskim. Takav je i ovaj recept za svima poznate chocolate chip cookies ili kekse s komadićima čokolade. Upotrijebila sam Alnavit Bio Saatenbrot bezglutensku mješavinu za kruh, kupljenu u Muelleru, no recept funkcionira i s mješavinom iz Lidla. Znam, recept je specifičan jer zahtijeva to brašno, ali vj...
  • Dravski diver ili deverika u kukuruznom brašnu x 4
    Dravski diver, poznat još kao deverika, riječna je riba iz porodice šarana. Meso joj je izuzetno ukusno i slatkasto i mene čak podsjeća na neke vrste bijele morske ribe. S obzirom da je moj tata strastveni ribič, često jedemo ribu, kako morsku, tako i riječnu. Najčešće su to smuđ, šaran ili som, a nešto rjeđe diver. Budući da nisam često nalijetala na recepte s tom ribom, kad je tata donio svježe ulovljene divere, odlučila sam ovaj recept podijeliti s vama. Pripremite: 2 divera ili deverike ...
  • Bezglutenska keto granola x 10
    Ova hrskava granola prava je eksplozija okusa. Začine možete birati prema vlastitom ukusu, no meni je kombinacija cimeta, vanilije i kurkume jedna od najukusnijih pa je najčešće upotrjebljavam. Ja granolu volim rastresitu pa je pripremam s vodom, ali ako volite "chunky" granolu, onda izostavite vodu i pomiješajte sastojke sa snijegom od dva bjelanjka. Na taj će se način granola više povezati i dobit ćete hrskave hrpice. Pripremite: 50g mljevenih badema 150g krupno rezanih badema 50g mljev...
  • "Snickers" zobena kaša x 15
    Ja sam u onoj skupini čudaka koji ne vole kikiriki i maslac od kikirikija. No, volim Snickers pa sam pomislila da bih možda trebala dati priliku nekoj kombinaciji koja nalikuje toj čokoladici - i jako mi se svidjela. Upotrijebila sam kakao prah, a vi možete upotrijebiti whey s okusom čokolade i dodati i nasjeckanu čokoladu, ako vam se to uklapa u kalorijski unos. S obzirom da mene maslac od kikirikija automatski asocira na PB&J sendviče, koji se najčešće jedu s pekmezom od jagoda, kašu sam uk...