Čokoladna heljdina kaša s narančama

Jako volim toplu čokoladu s chilijem ili kajenskim paprom pa me to inspriralo da napravim ovu slatku heljdinu kašu.

Dodatke možete birati prema vlastitom ukusu i naravno izostaviti kajenski papar, ako ne želite taj dodatni "kick". Ovaj je recept bezglutenski i prikladan za vegane.

Pripremite, za 2 zdjelice:

100g heljdine kaše

oko 3dl vode

2-3 žlice kakao praha

pola žličice cimeta

prstohvat himalajske soli

prstohvat kajenskog papra

sladilo po želji ili sirup od datulja

1-2dl kokosova mlijeka ili nekog drugog po želji

3 žlice nasjeckanih oraha

1 veću naranču

 

Stavite vodu da uzavri pa dodajte heljdinu kašu. Ostavite da se kuha 10-15 minuta. Zatim maknite s vatre pa dodajte još vode ili kokosovo mlijeko, ako volite kremastije. Umiješajte kakao prah, začine i zasladite po želji.

Naranču ogulite, narežite na kolutove. (Dio možete narezati i na komadiće.) Na tavi zagrijte malo sirupa od datulja ili  meda. Dodajte naranče i kratko propirjajte. Poslužite kašu s narančama i  sjeckanim orasima.

Ako želite, možete dodati i kockicu-dvije nasjeckane čokolade, a umjesto sirupa od datulja možete upotrijebiti Zero topping s okusom karamela.

 

 

 

 

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
13
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija