Brzinsko keto pecivo

Vjerujem da danas ima puno onih koji traže zamjenu za klasični kruh ili možda  bezglutensku varijantu koju bi mogli tostirati. Ako ste na nekom programu prehrane koji zahtijeva smanjen unos ugljikohidrata, onda sigurno muku mučite ako inače volite kruh i sendviče.

Budući da imam dosta takvih prijatelja, koji bi ipak ponekad voljeli pojesti nešto "kruhasto", isprobavala sam velik broj recepata i kombinacija, kako bih dobila nešto što se može tostirati i jesti kao sendvič. Ovo je jedan od mojih favorita jer je gotov za samo par minuta. (Ako nemate mikrovalnu, onda priprema ipak traje nešto dulje.)

Za jedan keto kruščić pripremite:

1 veće jaje

1 žlicu ulja

1 i pol žlicu kokosova brašna (poput ovog na linku, NE mljevenog kokosa za kolače)

pola žličice praška za pecivo

prstohvat himalajske soli

 

Istucite jaje, sol i ulje. Dodajte kokosovo brašno i prašak za pecivo. Tucite da dobijete jednoličnu smjesu. Ako želite, u smjesu možete dodati i neke začine prema vlastitom ukusu - od dimljene paprike, češnjaka u prahu, sušenog bosiljka, origana.. Eksperimentirajte. U slučaju da ne volite kokosovo brašno, umjesto njega upotrijebite 3 žlice bademovog brašna.

Kalup ili zdjelicu promjera 10cm malo namastite i u njega stavite smjesu. Pecite u mikrovalnoj pećnici 90-110 sekundi, ovisno o jačini vaše mikrovalne. Kod mene je dovoljno 90s. Ako pečete kruščić u pećnici, pecite 10 minuta na 200C.

Izvadite, ohladite. Prerežite po sredini. Napravite sendvič po želji. Moj je od dimljene pureće šunke, sira i s BBQ zero umakom.

Tostirala sam ga par minuta u tosteru, da se sir rastopi. Inače možete prvo tostirati prerezane polovice pa zatim dodati šunku i sir, ako volite hrskavije sendviče.

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Bezglutenski keksi s komadićima čokolade x 8
    Nekoliko meni dragih osoba ima problema s intolerancijom na gluten pa se trudim osmisliti recepte koji im mogu poslužiti, pogotovo u situacijama kada žele neke klasične recepte zamijeniti bezglutenskim. Takav je i ovaj recept za svima poznate chocolate chip cookies ili kekse s komadićima čokolade. Upotrijebila sam Alnavit Bio Saatenbrot bezglutensku mješavinu za kruh, kupljenu u Muelleru, no recept funkcionira i s mješavinom iz Lidla. Znam, recept je specifičan jer zahtijeva to brašno, ali vj...
  • Dravski diver ili deverika u kukuruznom brašnu x 4
    Dravski diver, poznat još kao deverika, riječna je riba iz porodice šarana. Meso joj je izuzetno ukusno i slatkasto i mene čak podsjeća na neke vrste bijele morske ribe. S obzirom da je moj tata strastveni ribič, često jedemo ribu, kako morsku, tako i riječnu. Najčešće su to smuđ, šaran ili som, a nešto rjeđe diver. Budući da nisam često nalijetala na recepte s tom ribom, kad je tata donio svježe ulovljene divere, odlučila sam ovaj recept podijeliti s vama. Pripremite: 2 divera ili deverike ...
  • Bezglutenska keto granola x 10
    Ova hrskava granola prava je eksplozija okusa. Začine možete birati prema vlastitom ukusu, no meni je kombinacija cimeta, vanilije i kurkume jedna od najukusnijih pa je najčešće upotrjebljavam. Ja granolu volim rastresitu pa je pripremam s vodom, ali ako volite "chunky" granolu, onda izostavite vodu i pomiješajte sastojke sa snijegom od dva bjelanjka. Na taj će se način granola više povezati i dobit ćete hrskave hrpice. Pripremite: 50g mljevenih badema 150g krupno rezanih badema 50g mljev...
  • "Snickers" zobena kaša x 15
    Ja sam u onoj skupini čudaka koji ne vole kikiriki i maslac od kikirikija. No, volim Snickers pa sam pomislila da bih možda trebala dati priliku nekoj kombinaciji koja nalikuje toj čokoladici - i jako mi se svidjela. Upotrijebila sam kakao prah, a vi možete upotrijebiti whey s okusom čokolade i dodati i nasjeckanu čokoladu, ako vam se to uklapa u kalorijski unos. S obzirom da mene maslac od kikirikija automatski asocira na PB&J sendviče, koji se najčešće jedu s pekmezom od jagoda, kašu sam uk...