Zdravi "burek" od posnog sira i cornflakesa!

  • 4 komentara
  • 18 x
  • nedjelja, 15 studenog, 2015. u 04:31

zdravi burek

Zana iz Rijeke nam je poslala jedan recept koji će, sigurna sam, oduševiti mnoge!

Zdravi burek!!!

Mnogima je ovo ostvarenje snova, pa krenimo odmah na recept, a nakon toga i na pripremu:

Iako će se mnogi iznenaditi da u nešto što se naziva burekom ide cornflakes, ali dajte mu šansu i garantiramo da ćete biti zadovoljni. I zadovoljeni.

Sastojci za 2 osobe: 

  • 500 g posnog sira (ja sam koristila Pilos iz Lidla)
  • 100 g cornflakesa (običnog )
  • 1 cijelo jaje
  • 2 bjelanjka
  • 1 šalica običnog jogurta

Sve pomiješati, izliti u kalup i peći 40-tak minuta na 200C (na program s ventilacijom).

Hvala Zana! 

Čekamo vaše komentare!

Kakav ti je post? 
Mmmmm, ovo treba probati! :)
Zoki
15.11.15. u 20:04
line
Super! Može li sa zobenim pahuljicama umjesto cornflakesa?
Pocahontass
16.11.15. u 18:04
line
Moze, samo bih ih ja ranije namočila da se smekšaju.
ZorroRi
20.11.15. u 11:05
line
mislim da ću to napraviti pa javim :)
YASNA
09.11.17. u 11:48
line
4 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Popečci od slanutka sa špinatom x 3
    Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka: 1 limenka slanutka, procijeđena 1 mladi luk 2 češnja češnjaka 2 mrkve 1/2 tikvice 1 jaje 2 žlice tahini paste začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma malo zobenog brašna ili krušnih mrvica Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmik...
  • Burger od puretine i povrća x 4
    Ovo možete jesti za večeru. Fino je, jednostavno i brzo gotovo. Jedino što vam savjetujem da ovaj burger pojedete uz neko povrće ili zelenu salatu, a ne u dvije polovice nezdravog peciva.  250 g mljevene puretine 1 manja glavica luka 1/2 jajeta 1 svježi luk 1/4 svježe paprike začini: sol, papar, chilly Luk i papriku narežete na što sitnije pa stavite u posudu. Dodate sve ostale sastojke i dobro izmiješate dok ne dobijete jednoličnu kompaktnu smjesu. Među dlanovima oblikujte burgere ...
  • Talijanski specijalitet: Rižoto s crvenim radičem x 3
    Talijanska kuhinja mnogima je jako draga, a pritom ne mislim ni primarno ni isključivo na pizzu. Prije svega, na pameti su mi različite vrste tjestenina i rižota. Upravo su različita rižota meni prvi na listi recepata talijanske kuhinje koje često isprobavam. I koji mi se gotovo redovno jako svide. Recept koji slijedi je tradicionalan obrok u talijanskoj regiji Veneto čiji je glavni grad prekrasna i bajkovita Venecija. Stoga, ako budete nekad u tom kraju, svakako probajte rižoto s crvenim rad...
  • Jaja s jabukama x 2
    Ne, nisam krivo napisala u naslovu, iako su to možda mnogi pomislili. Probajte ovu kombinaciju i iznenadit ćete se koliko je zanimljivo i fino.  3 jaja 100 g dimljene pureće ili pileće šunke 1 jabuka 1/2 žličice peršina Jaja skuhate, ogulite i ohladite. Kad su jaja hladna, narežite ih na polovice ili četvrtine, šanku i jabuku narežite na kockice. Začinite peršinom. Promiješajte i uživajte. Jaja će ovom obroku dati super sočnost i svježinu.