Zdravi "burek" od posnog sira i cornflakesa!

  • 7 komentara
  • 28 x
  • nedjelja, 15 studenog, 2015. u 04:31

zdravi burek

Zana iz Rijeke nam je poslala jedan recept koji će, sigurna sam, oduševiti mnoge!

Zdravi burek!!!

Mnogima je ovo ostvarenje snova, pa krenimo odmah na recept, a nakon toga i na pripremu:

Iako će se mnogi iznenaditi da u nešto što se naziva burekom ide cornflakes, ali dajte mu šansu i garantiramo da ćete biti zadovoljni. I zadovoljeni.

Sastojci za 2 osobe: 

  • 500 g posnog sira (ja sam koristila Pilos iz Lidla)
  • 100 g cornflakesa (običnog )
  • 1 cijelo jaje
  • 2 bjelanjka
  • 1 šalica običnog jogurta

Sve pomiješati, izliti u kalup i peći 40-tak minuta na 200C (na program s ventilacijom).

Hvala Zana! 

Čekamo vaše komentare!

Kakav ti je post? 
Mmmmm, ovo treba probati! :)
Zoki
15.11.15. u 20:04
line
Super! Može li sa zobenim pahuljicama umjesto cornflakesa?
Pocahontass
16.11.15. u 18:04
line
Moze, samo bih ih ja ranije namočila da se smekšaju.
ZorroRi
20.11.15. u 11:05
line
mislim da ću to napraviti pa javim :)
YASNA
09.11.17. u 11:48
line
Ako sam dobro shvatila - 5 navedenih sastojaka se samo izmješa? Ne treba odstajati? Ne treba raditi "slojeve"? Ne treba ulje? Zvuči fino i jedva čekam probati
maja999
03.04.18. u 15:32
line
@maja999 točno tako!
ZorroRi
03.04.18. u 16:57
line
svršenp, isprobano mmmmmljac.... samo sam ja još dodala narezani špinat i bilo je fantastično
lolaoly
11.12.18. u 09:55
line
7 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 8
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...