Vegan / paleo / raw kakao energetske pločice

raw kockice

Ove kolačiće će voljeti svi. Osim toga, pripremljeni su po načelima veganske i paleo prehrane, pa će ih voljeti i oni koji slijede ove načine prehrane. S obzirom da sadrže datulje koje su energetski jako bogate, a uz njih i puno zdravih masti koje nose puno kalorija, savjetujem da ih konzumirate ili u ranim jutarnjim satima ili u danima kada ste fizički jako aktivni.

Priprema ovih energetskih pločica je jako jednostavna, potrebno je doslovno samo sve dobro pomiješati. I dodatno, zadovoljit će vašu želju za slatkim, kad vas uhvati to ludilo.

Sastojci:

Postupak je jako jednostavan: 

  1. Datulje namočite u mlakoj vodi da omekšaju pa ih ogulite i očistite od koštice.
  2. Bademe i kokosovo brašno ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete finu teksturu.
  3. Ovisno koliko jak blender imate, ubacite datulje u blender cijele ili narezane na sitnije. Blendajte s bademima i kokosov dok se ne sljube.
  4. Potom dodajte kakao i kokosovo ulje pa nastavite blendati dok smjesa ne postane jednolična.
  5. Izvadite smjesu i stavite u je u protvan u kojem je papir za pečenje.
  6. Stisnite je dlanovima tako da se po površini poravna. Smjesa će od blendera biti topla, pa je ostavite da se malo ohladi pa je stavite u hladnjak prije rezanja na kockice željene veličine.
  7. Narežite na željene kockice, ali držite na hladnom.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Jednostavne tortilje s mljevenim mesom (za lijene i gladne) x 2
    Zaključili smo odavno: tortilje svi volimo. I koliko god ideja smislili, uvijek će svaka nova biti dobrodošla. Ovo je još jedna, jednostavna, ukusna, sočna...  3 tortilje 200 g mljevenog mesa 1 paprika 1 tikvica 1 glavica luka malo maslinovog ulja začini: papar, sol, začinksa paprika, peršin Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na trakice narezano povrće i poklopite pa pustite da se krčka. Pazite da vatra nije prejaka i da povrće ne zagori. kad je pri kraju, ubacite mljeveno...
  • Proteinski dip s povrćem x 3
    Često me prijatelji ili klijenti pitaju što jesti za međuobrok. Najčešće tad posegnu za nečim što znaju da nije najbolje rješenje, iako bi već i šaka badema bili prihvatljivo rješenje.  Ovo je jedna ideja koju ja često radim za međuobrok kad imam različitog povrća i kad imam vremena za reckanje... dakle, najčešće je to vikendom.  U ovom slučaju od povrća je bila:  1 rajčica 1 krastavac 1 paprika 1/3 avokada 1/4 limuna Limunom pospite avokado, da ne pocrni. Sve ostalo povrće narežit...
  • Škampić-ražnjići na žaru x 2
    Par puta godišnje zaželim se jesti škampe. Točnije, zaželim ih se češće, ali na tanjuru završe 2-3 puta u godini. Ovaj put sam ih pripremila najjednostavnije moguće - kao ražnjiće na gril tavi.  200 g očišćenih škampa 2 žlice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Nabola sam ih na štapiće i stavila na zagrijanu gril tavu. Može i na roštilj, ali ga se meni nije dalo paliti samo zbog toga.  kad su se škampi ispekli, izvadila sam ih na tanjur i premazala s mješavinom maslinovog ulja i na sitn...
  • Spiralna tikvica s bolonjezom x 4
    Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda. Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena: 1 tikvica 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 ...