Kako očistiti nar / šipak u manje od minutu?

Nar / šipak / mogranj (kako god ga zvali) izvrstan je izvor vitamina B5, kalija, prirodnih fenola popul elagitanina i flavonoida. Sadrži fitokemikalije koje potiču stvaranje serotonina za bolje raspoloženje. Bogat je vitaminom C i antioksidansima koji nam pomažu u borbi protiv svakakvih bolesti... 

Nar ima anti-aging učinak, sprečava prijevremeno i usporava prirodno starenje kože, ublažava bore, vlaži kožu lica i tijela, učvršćuje je i čini elastičnom. Pozitivno utječe na kvalitetu kose i noktiju... I još, smanjuje apetit pa će biti i vaš prijatelj ako želite skinuti višak kilograma...

I - teška je pilana čistiti ga! 

Priznajem, vrlo ga rijetko kupujemo otkkad ne živim s roditeljima jer - nema mame da ga očisti! I sigurna sam, da će vas se mnogo prepoznati u ovoj rečenici. 

No, čini se da postoji rješenje. (Google zna sve odgovore). 

Pogledajte video i odite u najbližu trgovinu po nar. Odsad ste zaista samostalni i možete bez roditelja! 

Kako očistit nar u manje od minutu?

Zarežite nar po sredini, u punom krugu. Nježno prstim zahvatite svaku polovicu i razdvojite nar na dvije polutke. Iznad posude okrenite jednu polutku mesom prema posudi i lagano udarajte kuhačom po kori dok sva slatka zrnca ne ispadnu u posudu. Kad ste "ispraznili" jednu polovicu, isti postupak ponovite i s drugom. U kratkom vremenu imate očišćena slatka zrnca zdravlja. 

Kakav ti je post? 
Uuuu ovo je super:) hvala!
Scarpetta
06.02.15. u 19:37
line
Upravo isprobano, funkcionira odlično! :)
Zoki
08.02.15. u 20:21
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...