OTVORENA PRVA FITNESS.com.hr TRGOVINA U ZAGREBU // KLIK ZA DETALJE!
.

Juha / krema od kombuche i kokosovog mlijeka

kombucha juha

Osoba N: "Ovo nije juha, ovo je krema!"

Osoba M: "Pa dobro, nevažno je kako je zoveš, fina je!"

Osoba N: "Pa da, ali je krema!"

Osoba M: "Pa ok, gušća je od obične juhe, ali je i dalje juha!"

Osoba N: "Ne, nije, krema je!"

...

Tako je otprilike izgledalo natezanje osoba koje su mi tijekom rođendanske večere sjedile jedna s lijeve, druga s desne strane. Na trenutak sam se, priznajem, osjećala ugroženo pod tom paljbom rasprave o strukturi i nazivu obroka koji smo jeli. No, srećom, nijedna od navedenih nije bila u pms-u pa je rasprava ubrzo utihnula, a juha (ili krema) je pojedena. 

Uglavnom, TO što smo jeli je bilo do kombucha bundeve. 

Evo recepta (za 6 osoba):

  • 1 veća kombucha bundeva
  • 4 žlice kokosovog mlijeka (kokosove kreme)
  • 6 žlica mješavine sjemenki
  • 3 žlice pinjola
  • malo kurkume i papra

Kombichu sam očistila, narezala na kockice i stavila da se kuha. Kad se skuhala sam je procijedila i dodala kurkumu, papar i kokosovo mlijeko pa dodatno izblendala. Ako je pregusto, dodajte malo vode. 

Mjšavinu sjemenki i pinjole lagano prepecite na suhoj tavi. 

Juhu (kremu) istresite na tanjur i po vrhu stavite po žlicu mješavine sjemenki i pinjola. 

Na kraju, je li juha ili krema? Krema je ako juhom doživljavate samo rijetke juhe, juha je ako juhom nazivate sve što jedete žlicom kao toplo predjelo i zamislili ste da je juha. Sve je to uvijek u glavi, zar ne? 

Objavljeno 05.04.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija