Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Gym čudaci: 10 profila koji vam najviše dižu živac u gymu!

Svaka teretana ima svoje čudake. Baš svaka. To su oni ljudi pored kojih se ponekad pitate snima li vas skrivena kamera ili su jednostavno - takvi. No, ponekad upravo takvi daju vježbačkom prostoru neku posebnu notu, makar vam puno češće idu na živce. Možemo ih zvati čudacima, osobenjacima, egotripovima....

1. Mobitel zombiji

Odrade seriju pa tipkaju po mobitelu. Dužina pauze im ovisi o brzini tipkanja. Za njih ne postoji ostatak svijeta. Oni se ne dižu s klupice tijekom pauze, pa nema mogućnosti da s nekim dijele spravu. Zbog slušalica i usredotočenosti na sadržaj na mobitelu, ne možete ni uspostaviti komunikaciju (= pitati da se izmjenjujete na spravi).

Ako ste jedan od ovih, zapamtite da teretana ima svoja pravila komunikacije i ponašanja, a ako vam je toliko dosadno pa morate stalno visiti na mobitelu, možda najbolje da promijenite sport. 

2. Novaci na kemiji

Nikada probleme u teretani ne rade iskusni vježbači koji uzimaju nedozvoljena sredstva. Oni znaju svoje ciljeve, ustrajno i predano rade i ne ugrožavaju druge ljude, ni svojim treningom, ni osobnošću. Problem su novaci u teretani koji su jučer upisali gym, danas se nakemijali, a sutra žele biti nabildani. I usput - cijeli svijet mora znati da su oni na nečemu. Oni bacaju utege, stenju, glasni su u komunikaciji, ne pridržavaju se pravila ponašanja u teretani i - vrlo često: svakih 15-ak sekundi "poziraju" pred ogledalom jer ne žele propustiti trenutak "nabildavanja".

Dragi novaci, koga briga na čemu ste vi? Kako ste nabrijano došli, tako ćete nabrijano vrlo brzo i otići. Stoga, prestanite svojim prisustvom zlostavljati sve oko sebe. Kad počnete vježbati, a ne gledati se u ogledalo, doći će i rezultati, čak i bez kemije. 

3. Girjaši neznalice

Nikada mi nije jasno zašto većina početnika ima osjećaj da zna kako se vježba s girjama!? Onako, hvataju girju bez ikakve pripreme, zagrijavanja, znanja i mlataraju na sve strane kao sumanuti. Oni znaju da je girja dobar rekvizit za razvijanje snage, koordinacije, eksplozivnosti i - točka. Da, da, i znaju mlatarati.

Girjaši, girja zaista je izvrstan rekvizit, ali ako je se koristi pravilno. Naučite osnovne pokrete, posavjetujte se s trenerima i tek onda navalite na girju. Nakon par mjeseci osjetit ćete pozitivne rezultate, umjesto ozljede.  

4. Vladar stalka s utezima

Sve je njegovo. Ne možete doći ni do jednog utega jer on baš sad tu mora raditi veslanje u pretklonu. Ponudite mu svoju klupicu na kojoj može raditi istu vježbu, ali "nagib mu nije dobar". 

Imam rješenje, priđite mu što bliže možete i "slučajno" ispustite bučicu na desetak centimetara od njegovog stopala. Dovoljno će ga to uplašiti da bi trebao, ako je imalo normalan, shvatiti poruku. No, budite spreman da možda i nije ;)

5. Braća vježbači

Vrlo česta pojava kod muškaraca: dolaze na trening u skupini od 2-3. Zauzmu klupicu za bench i samo je njihova narednih sat vremena. Vrlo često, glasno jedan drugoga spotaju, potiču i slave zbog super rezultata. No, to nije sve, vrlo često vježbe rade krivo i nemaju pojma, kako se radi ispravno. Oni u gym dolaze zbog ekipe. 

Super je da prijatelji jedni druge motiviraju na trening, ali treba imati na umu da postoji "pristojno" vrijeme boravka na pojedinoj spravi i ono nikako nije 60 minuta. Usput, ako neku vježbu ne znate odraditi kako treba, savjetujte se s iskusnijim vježbačima pa ćete i vi i vaš prijatelj ubuduće to raditi ispravno. 

6. Kružni okupatori

On radi kružni trening. Svi drugi stoje i gledaju jer ne može dijeliti nijednu spravu. Radi 8 stanica, 5 krugova, po 20 ponavljanja. Dakle, pojednostavljeno: 8 sprava je zauzeto narednih pola sata. I ne, nemojte mu se ni obraćati jer "on radi kružni"!

Kružni trening je super, ali je potrebno prilagoditi se vježbom prostoru u kojem se nalazite. Naime, ne možete u maloj teretani zauzeti 8 vježbačkih pozicija i, na taj način, blokirati rad pola gyma. Ako ste se odlučili za ovu vrstu treninga, napravite dobar plan, umjesto na spravama vježbe radite slobodnim utezima, a utege si rasporedite u prostoru u kojem nikome ne smetate. 

7. Ljigavi trener

Valjda vlasnici teretana imaju neku potrebu uvijek zaposliti jednog ovakvog. To su oni koji ispipaju svaku ženu koja dođe na treningu želji da joj "pokaže kako se vježba". Usput, na suptilan način postavi niz osobnih pitanja i pokuša je nagovoriti da je upravo on ono što ona treba od osobnog trenera!

Posao osobnog trenera je posao s ljudima i svakoj osobi treba pristupiti različito, ovisno o vježbačkom iskustvu, stavu i na kraju, potrebi za savjetima. Nemojte ženama dahtati za vratom i sliniti nad dekolteom, i tako premalo žena  vježba - pa ovako ćete potjerati i ove koje su se ohrabrile doći u gym. 

8. Pričalica

On dolazi, već na ulazu počinje pričati, u svlačionici priča, dok vježba priča u pauzama priča. On ne prestaje pričati. Priča sa svima, poznatima, nepoznatima, čak i sam sa sobom. Nema kraja pričanju. Mišić koji on najviše vježba nesumnjivo je - jezik. 

Teretana je prostor u kojem mnogi sklope prijateljstva i pročavrljaju, ali većina je ondje došla zbog - vježbanja. Imajte poštovanja prema toj odluci i prestanite ljude gnjaviti s vašim pričama. 

9. Izgubljeni crossfiter 

Sve negativne priče koje među ljudima u teretani kolaju o crossfitu, potekle su upravo od crossfitera koji zaglave u gymu. To su oni vježbači koji usred gyma rade čučanj, bacaju uteg pa u kavezu rade marince, klupicu koriste za preskakanje preko nje, a na kraju preskaču vijaču nasred gyma i svi ih zaobilaze u širokom luku. 

Crossfit je super sport koji ima svoja pravila, načine vježbanja, ali i specijalizirane prostore (boxove) opremljene potrebnim rekvizitima. Ako ste se odlučili trenirati crossfit, savjetujemo da pronađete kvalitetan box i ondje radite treninge za koje ćete imati svu potrebnu opremu. Pa zamislite da biciklist uđe u boksački ring i ondje želi odvoziti svojih 100 km. Jednostavno ne ide!

10. Čudak

Šećer na kraju. Ponekad je to čovjek s nerazvijenim socijalnim vještinama. Ponekad je zaista neki stari perverznjak koji pod kapuljačom poput predatora traži žrtvu. Vrlo često, potajno slika žene po gymu, za svoju kućnu kolekciju. Kako god bilo, izbjegavaju ga svi: i žene i muškarci. 

Jedina nada je da će brzo promijeniti gym u potrazi za novim žrtvama. Osim ako nije zaposlen u vašem gymu. A onda nema nade! Jedina nada vam je barem malo normalan vlasnik koji će porazgovarati s dotičnim i udaljiti ga iz vašeg gyma. 

Prepoznajete li se u nekoj od navedenih kategorija? Sigurna sam da ste pronašli sličnosti s nekim likovima iz vašeg gyma.

Objavljeno 24.02.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji28komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji28komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija